Active Beauty
Njega tijela za muškarce: njegovani u 4 koraka

I za muškarce je ključna dobra njega i dobar styling.

Njega tijela za muškarce: njegovani u 4 koraka

Da, postojala su vremena kada su se pranje zubi i kratko umivanje smatrali dovoljnim jutarnjim ritualom za muškarce. Danas neuređena kosa, podočnjaci ili loš miris tijela djeluju niti posebno muževno niti seksi. Zato njega tijela i za muškarce postaje svakodnevnom rutinom.

„Klasične vrijednosti kao što su snaga i spremnost na rizik sve se više obogaćuju novim kriterijima kao što su kreativnost, jedinstvenost i ekološka osviještenost“, govori dr. Ludger Neumann, znanstveni direktor tvrtke L’Oréal. „Promjenom uloge muškaraca primjećujemo novu osviještenost za njegu lica i tijela, a posebno popularne postaju maske za njegu i čišćenje ili pilinzi te proizvodi za oblikovanje i bradu.“ To potvrđuje i statistika. U 2021. godini će domaće tržište za njegu muškaraca prema statista.com porasti za oko 12 posto u odnosu na situaciju prije pet godina. Oko 70 posto muškaraca redovito koristi kozmetičke proizvode, ali samo 20 posto njih poseže za posebnim proizvodima za muškarce.

No, zašto bi to itekako bilo dobro, objašnjava dr. Ludger Neumann: „Koža muškaraca je deblja od kože žena, masnija je i muškarci se u pravilu više znoje od žena. Proces starenja kože kod muškaraca često tek kasnije postane vidljiv, ali zato su promjene tada izraženije.“ Proizvodi za njegu žena načelno su prebogata sastojcima. Posebni proizvodi za muškarce sadrže manje ulja, ali zato više sastojaka koji revitaliziraju, štite i reguliraju proizvodnju loja.

Uglavnom masnija koža, više znoja i različite preferencije po pitanju parfimiranosti također su parametri kada je riječ o sastavu dezodoransa i gelova za tuširanje za muškarce. „Dezodoransi s dokazanim djelovanjem preko 48 ili čak 96 sati nailaze na posebno dobar odaziv kod muškaraca“, zna dr. Neumann.

Njega tijela za muškarce: Spremni u 4 koraka

  1. Lijep ten

Hidratantna krema s antioksidansima i zaštitnim faktorom sprječava starenje kože, dok maska za lice njeguje iscrpljenu kožu.

  1. Duboki pogledi

Aktivne tvari imaju zadaću umiriti osjetljivu kožu oko očiju, ublažiti otekline i izgladiti sitne bore na licu.

  1. Uredan izgled lica

S bradom ili bez nje, u oba slučaja je potrebna njega. Za brade su osmišljeni posebni šamponi i njegujuća ulja.

  1. Intervencija

Krema za ruke, četka za nokte i turpija su obvezni. Grickalica za nokte samo ostavlja oštre, neugledne rubove.