Active Beauty
Nikad više efekt panda očiju

8 genijalnih savjeta za korištenje maskare.

Nikad više efekt panda očiju

Najbolji savjeti za puniji, duži i wow izgled trepavica nisu od koristi ako se maskara stalno razmazuje. Panda look djeluje na neki način žalosno i ne izgleda njegovano. Ali to možete promijeniti, i to ovako:

Nikad više efekt panda očiju: ovi savjeti za korištenje maskare stvarno pomažu!

Pravilna njega: hidriranje umjesto zamašćivanja

Ako želite spriječiti tamne kolutove oko očiju tijekom dana, koristite samo hidratantno sredstvo za područje oko očiju. Krema koja ima određeni postotak masti došla bi u kontakt s trepavicama, promijenila bi strukturu maskare te bi nastali neugledni tamni rubovi. Ali, molimo Vas, nemojte zaboraviti: osjetljiva koža područja oko očiju sklona je isušivanju. Noću stoga ima smisla koristiti posebnu masnu kremu za područje oko očiju.

Primer za trepavice: Njega i postojanost

Izgleda kao obična maskara, samo bez boje: primer se nanosi na trepavice prije šminkanja očiju i ne samo da njeguje naše trepavice nego i osigurava bolje fiksiranje maskare. Ako želite spriječiti tamne kolutove oko očiju, prije svakog nanošenja šminke na oči koristite odgovarajući primer za trepavice. Za to morate pronaći vremena!

Puder protiv efekta panda očiju

Nanesite u tankom sloju malo transparentnog pudera u prahu na područje oko očiju prije šminkanja: on apsorbira suvišnu masnoću kože i sprječava da zbog razmazane maskare nastanu te neugledne panda oči. Mali savjet: ne stavljajte puder samo na lice i područje oko očiju, već umjereno i na trepavice. Male čestice pudera smještaju se između pojedinačnih trepavica i automatski čine da izgledaju punije.

Savjeti za vodootpornu maskaru

Vodootporna maskara puno se rjeđe razmazuje od obične maskare, stoga je neophodna da bi se spriječio nastanak tamnih kolutova oko očiju. Ono što, međutim, malo tko zna: vodootpornu maskaru treba zagrijati prije upotrebe (jednostavno je – držite zatvorenu maskaru nakratko pod toplom vodom). Toplina omogućava da se konzistencija lakše proširi i šminka ravnomjernije nanese, ali i da se manje trusi.

Sjenila u prahu umjesto kremastih i tekućih sjenila za oči

Pametni savjeti za korištenje maskare protiv efekta panda očiju oslanjaju se na make-up proizvode na bazi praha. Kremasti proizvodi sadrže previše masnoće zbog čega se maskara lako razmazuje. To se ne odnosi samo na sjenila za oči, već i na tuš za oči. Nanesite liniju eyelinera kvalitetnim kistovima i tamnim sjenilom u prahu, ili koristite vodootporni tekući tuš za oči.

Strpljenje prilikom nanošenja: maskara se mora osušiti

Ako želite izbjeći tamne kolutove oko očiju, nanesite maskaru u nekoliko tankih slojeva i pričekajte malo nakon nanošenja svakog sloja. Sušenje svakog sloja trebalo bi trajati od jedne do tri minute, kako se maskara kasnije ne bi brzo razmazala. Još jedan savjet: nakon svake faze sušenja prijeđite čistom četkicom za obrve preko trepavica. Tako ćete ukloniti suvišne ostatke maskare koji bi se inače trusili i razmazali.

Maskara: obratite pažnju na rok trajanja

Maskara također ima rok trajanja. U pravilu, ne bi se trebala koristiti duže od tri mjeseca nakon otvaranja, kako ne biste nepotrebno iritirali oči i da biste izbjegli tamne kolutove oko očiju. Maskara koja predugo stoji postaje suha i krhka, zbog čega se na koži mogu sakupljati i razmazivati sitni ostaci.

Svjetla sjenila za oči umjesto tamnih

Ovaj trik ne čini samo da Vaše oči izgledaju veće, već i sprječava da se zamažu: jednostavno nanesite malo svjetlijeg sjenila (u ružičastoj boji ili boji kože) odmah ispod donje linije trepavica. Zatim nanesite maskaru samo na početak donjih trepavica, a ne po cijeloj dužini i dobili ste savršeno našminkane oči – bez efekta panda očiju!