Active Beauty
Muška njega: Ovo muškarac može napraviti u kućnom spa

Tuširanje i pranje kose nekada su bili jedina njega, danas to više nije tako.

Muška njega: Ovo muškarac može napraviti u kućnom spa

Da, i mnogi muškarci provode mnogo vremena u kupaonici, gotovo koliko i žene i raduju se nekim savjetima za opuštanje. I muškarci vrijedno rade pilinge, mažu se kremama, čupkaju dlačice, skraćuju bradu:  Tretmani lica, manikura i pedikura za njegovane nokte su u muškoj njezi već gotovo na dnevnom redu. Nije ni čudo: Uz dobru njegu može se i dobro opustiti.

 

Muška njega u kućnom spa: 4 savjeta

Jednom tjedno: Ribanje i zadržavanje svježine

I muška koža je zahvalna na stalnom čišćenju lica i njezi prilagođenoj tipu kože. Dermatolog Kaan Harmankaya preporuča da se jednom tjedno napravi piling lica kako bi koža ostala svježa i kako bi se uklonile nečistoće. Piling se može i samostalno napraviti s nekoliko sastojaka: Na primjer od limunovog soka i soli sa smeđim šećerom i maslinovim uljem za suhu kožu. Dakle, sve miješajte dok ne nastane pasta. Nanesite je na vlažno lice, lagano umasirajte i pustite da djeluje nekoliko minuta te isperite mlakom vodom.

Važno: Kožu je nakon pilinga potrebno namazati kremom.

Njega kože: Može se koristiti i njega bolje polovice

Ako dijelite kupaonicu s osobom koja je već dobro opremljena, načelno se možete poslužiti kremama svoje odabranice. Ali samo ako oboje imate isti tip kože, kaže dermatolog Harmankaya. Muška koža je u pravilu čvršća, lojne žlijezde su većinom aktivnije i stoga muškarci ne koriste bogate masne kreme, već bi radije trebali investirati u vlastitu, laganu hidratantnu kremu. Protiv prvih sitnih bora Harmankaya dodatno preporuča primjenu hijaluronskih seruma, a kod crvenila pomažu protuupalni preparati.

Sve za bradu: čišćenje, rezanje, mazanje uljem

Ako muškarac ima bradu – trodnevnu, brkove ili punu bradu: dlake na licu žele njegu. Za njegu brade postoji u međuvremenu više proizvoda nego klubova u nogometnoj Bundesligi. Pritom prava njega ovisi o tipu kože i bradi. U temeljnu opremu ulazi njegujuće ulje za bradu koje duljim dlakama prije svega daje sjaj i škare za bradu za dorezivanje kontura. Ljubitelji pune brade oprez: I dlake na licu se moraju redovito čistiti. Posebni šamponi za bradu, uklanjaju suhu kožu ispod brade, bodljikave dlake čine nježnijima i njeguju kožu.

Odstranjivanje dlačica od vrata prema dolje 

I ostatak tijela se uključuje u program njege. Kod dlaka na tijelu posljednji je trend da nema trenda i svatko reže i pušta dlake da rastu prema svom vlastitom ukusu. No: Ako se žele ukloniti dlake ispod pazuha, na leđima ili u intimnom području, to se može tijekom tjednog spa programa jednostavno učiniti pod tušem pomoću kreme za depilaciju. Savjet: Dok ona djeluje, možete se posvetiti i rukama i stopalima.