Active Beauty
Kao smokey eyes, samo više cool: našminkajte smudged eyes

Kako našminkati taj izražajniji stil chic heroine? Pročitajte ovdje!

Kao smokey eyes, samo više cool: našminkajte smudged eyes

Prije ste maštali o tome da svirate u nekom rock bendu i dan danas slavite opušteni grunge look? Onda ćete obožavati ovu cool varijantu smokey eyesa. Jer smudged eyes naglašavaju oči i podarit će Vam izražajan pogled poput Kate Moss 90-ih godina. Ovisno o intenzitetu boja i tehnici možete sami odlučiti koliko želite da bude „zamrljano“, tj. koliko će snažan ili decentan biti razmazani efekt. Time je ovaj look prikladan i za obožavateljice glamuroznog make upa za oči. Vaše oči ponekad osjetljivo reagiraju na šminku? Ovi će Vam savjeti pomoći kod suznih očiju.

Što točno razlikuje ovu tehniku nanošenja sjenila od smokey eyesa? Ovdje stvari mogu biti malo više divlje. Smudged eyes se šminkaju samo u nijansama crne i tamnosive boje, dok se pri nanošenju sjenila ne zamarate previše savršenim prijelazom. A ako Vam se žuri, dovoljan je i samo jedan alat za šminkanje. I odmah da naglasimo: Nemojte zaboraviti skinuti šminku s očiju!

Od smokey eyesa do smudged eyesa: U 4 koraka do izgleda cool cure

1. Dodajte konturu

Crnom olovkom za oči zaokružite oko – i ne izostavite pritom unutarnje i vanjske kutove očiju. Slobodno je u nešto debljem sloju nanesite. Crta ne mora biti savršena jer će se kasnije još stopiti. Olovkom za oči također prijeđite i po unutarnjem rubu kapka. Savjet: Ako želite malo ublažiti look, možete za unutarnji rub kapka koristiti sivu olovku za oči.

2. Stvorite smokey izgled

Crnu olovku za oči – ovisno o željenom intenzitetu – povucite do pregiba kapka. Crtu oko oka (i na donjem vijencu trepavica) nježno stopite prema van koristeći nakošeni kist za olovku za oči dok više ne izgleda poput crte na kapku. Međutim, pogotovo blizu trepavica nemojte skinuti previše boje jer su za smudged eyes tipične intenzivne boje. Prema van crna boja smije postati blago svjetlija.

3. Izrazite se bojama

Ako ste obožavatelj glamuroznih smokey eyes, onda smijete posegnuti i za crno-sivom ili ljubičastom paletom sjenila. Kistom za olovku za oči nježno nanesite malu količinu sjenila na kapak. To će ovom edgy looku podariti onaj elegantni touch.

Savjet: Ako se cijeli look ipak doima previše oštrim, možete čistim kistom skinuti malo sjenila.

4. Završni touch

Da biste zaokružili ovaj look, trepavice namažite crnom maskarom. Plus: Nemojte zaboraviti oblikovati obrve. Ostatak šminke neka bude decentniji. Malo rumenila ili bronzera će podariti konturu, dok se usne uranjaju u nude tonove ili prozirno sjajilo za usne.