Active Beauty
Bez frizure: 4 stvari koje muškarac mora znati o ćelavosti

Bila svjesna odluka ili hir prirode – ćelavost je u trendu.

Bez frizure: 4 stvari koje muškarac mora znati o ćelavosti

Nestala kosa, pa nestalo i samopouzdanje? Može, ali i ne mora biti tako. Sjetite se samo Brucea Willisa ili Jasona Stathama. Unatoč tome, mnogi muškarci pate i misle da više ne odgovaraju općeprihvaćenim idealima ljepote, odnosno svojim osobnim idealima. Willis i Statham nemaju problema prilikom pokazivanja svojih obrijanih glava. Tako izgledaju čak i muževnije, no ipak su se i oni vjerojatno, umjesto protiv zločinaca, nekoliko godina borili protiv gubitka svoje kose.

Je li ćelavost rezervirana samo za robusne akcijske junake? Ni slučajno! Ćelavost pristaje džentlmenu jednako kao i hipsteru – bitno je da se nosi s ponosom. Prije nego što posegnete za brijaćim aparatom, ipak trebate razmisliti o nekoliko stvari, jer obrijana glava treba biti i njegovana.

 

Korak po korak do obrijane glave:

  1. Oblik glave i tip kože

Prije nego što se odlučite za ʻʻnulericuʼʼ, trebali biste pod povećalo staviti oblik Vaše glave i tip kože. Ako je glava nepravilna, a koža nečista, trebali biste preostalu kosu samo skratiti i ostaviti pokoju vlas. Pomoću kape za plivanje i raznih aplikacija ćelavost se može unaprijed ʻʻisprobatiʼʼ. Ako imate bradu, možete odgovarajućim oblikovanjem izbalansirati moguće nepravilnosti oblika glave. Ravni potiljak iz profila se, na primjer, može zakamuflirati dužom gušćom bradom.

  1. Priprema

Kada si prvi puta brijete glavu, trebate si uzeti dovoljno vremena. Svakako želite izbjeći porezotine. Još jedan savjet: prije brijanja glave obavezno pregledajte imate li na njoj neravnine i madeže, da ne bi došlo do krvavih iznenađenja. Trenutne rezultate brijanja možete dobro pratiti s ručnim ogledalom.

 

 

  1. Brijanje

Ako je kosa nešto duža, prije brijanja trebalo bi je skratiti. Zatim na glavu obilato i ravnomjerno nanesite gel ili pjenu za brijanje, kako bi oštrice mogle lakše kliziti po koži glave. Nakon toga polako i s malo pritiska, u nekoliko poteza, prijeđite brijaćim aparatom od čela prema tjemenu. Sa strane i od potiljka brijte kosu prema gore. Da biste izbjegli iritacije kože za vrijeme brijanja, žileti bi trebali biti oštri, a povremeno ih treba i isprati.

  1. Njega

Je li obrijana glava mat ili se sjaji ne ovisi samo o tome koliko masnoće izlučuje koža, već predstavlja i stvar ukusa. S puderom se neželjeni sjaj može smanjiti. Ako želite da Vaša obrijana glava bude sjajna, jednostavno nanesite nekoliko kapi baby ulja. Budući da je koža na glavi sada nemilosrdno izložena svim utjecajima okoline, trebalo bi je redovito opskrbljivati vlagom i nanositi dnevnu zaštitu od sunca. Koži na glavi potrebno je i redovito čišćenje. S blagim sredstvima za čišćenje lica, šamponom i ponekad s blagim pilingom oslobađamo obrijanu glavu od prljavštine i odumrlih stanica kože.