Active Beauty
Silvestarska slastica: tri jednostavna recepta za cake pops
vrijeme čitanja: min
Slatko iskušenje

Silvestarska slastica: tri jednostavna recepta za cake pops

Nakon božićnih blagdana ostali su vam još samo kolačići i keksi? Savršeno! Donosimo tri recepta za cake pops koje možete spraviti za novogodišnju proslavu. Ne samo da će ove ukusne slastice biti jako atraktivne nego će biti i nevjerojatno slasne, a spravljaju se jako brzo. Od malo sastojaka i nekoliko dekorativnih elemenata stvorit ćete savršene kolačiće kao čarobnim štapićem, i to na štapiću, a koji će zajamčeno biti zvijezde svakog tuluma.

Što je potrebno za bazu: Podloga za kolače

Ovisno o veličini za oko 20-30 kolača

Za tijesto
300 g mrvica kolača
200 g mascarponea

Što vam još treba: štapići za kolače i spužva da se osuše.

Priprema


Prvo pomiješajte mrvice kolača s mascarponeom i oblikujte okrugle kuglice od 3-4 cm. Zatim kuglice stavite u hladnjak na oko 15 minuta kako bi se kasnije bolje držale na štapiću. Nakon što su kuglice čvršće, umetnite stabljike kolača u svaku kuglu i stavite u zamrzivač na još 15 minuta.





1. Cake pops: speculaas

Za glazuru


  • 20 g prirodnog kokosova ulja (npr. dmBio)
  • 100 g bijele čokolade
  • 4–5 keksića speculaas za posipanje

Priprema

1. Dok cake popsi odmaraju u hladnjaku, možete pripremiti glazura. U tu svrhu pažljivo otopite kokosovo ulje i bijelu čokoladu iznad vodene kupelji pa promiješajte.
2. Zatim hladne cake popse umočite u otopljenu čokoladu i ostavite da se ohlade nataknute na kakvu spužvu ili u šalici.
3. U međuvremenu izmrvite kekse speculaas i posipajte ih po cake popsima dok su još vlažni.




2. Cake-pops: disko-kugle


Za glazuru

20 g prirodnog kokosova ulja (npr. dmBio)
100 g bijele čokolade
srebrne mrvice od šećera za posipanje


Priprema

1. Za glazuru: polako zagrijte kokosovo ulje i tamnu čokoladu iznad vodene kupelji i promiješajte.
2. Potom ohlađene cake popse umočite u otopljenu čokoladu i ostavite da se ohlade nataknute na spužvu ili u šalici.
3. Na kraju još vlažne cake popse uvaljajte u zdjelu punu posipa tako da cijela površina kolačića bude obložena mrvicama.

3. Cake-pops: vesele gljive


Za glazuru

20 g prirodnog kokosova ulja (npr. dmBio)
100 g bijele čokolade
crvena boja za namirnice
opcionalno: bijeli šećerni posip za dekoraciju

Priprema

1. Za glazuru koja će podsjećati na gljivu, pažljivo otopite kokosovo ulje s bijelom čokoladom iznad vodene kupelji i promiješajte.
2. Veći dio bijele čokolade obojite u crveno prehrambenom bojom (ostavite malo za dekoraciju), u nju umočite cake pops i ostavite da se ohlade nataknute na spužvi ili u šalici.
3. Na kraju preostalom bijelom čokoladom nacrtajte točkice na cake popsima i ostavite da se osuše ili ih ukrasite bijelim šećernim posipom

Ako kod kuće već imate aparat za kolačiće, možete pripremiti vrlo jednostavno tijesto i u njemu uživati s cijelom obitelji!

Dodatni savjeti za doček Nove godine: ako ste još uvijek u potrazi za idejama za doček Nove godine, možete isprobati neke od naših novogodišnjih igara u kojima možete uživati s djecom te tako skratiti vrijeme do odbrojavanja. Ako volite proslave s raznolikim sadržajima, a još uvijek ste u potrazi za kakvom kreativnom slasticom, obavezno probajte slatki raclette. A ako ste u potrazi za još više inspiracije, otkrijte kako se Nova godina dočekuje diljem svijeta. Uz ove savjete, vaša će novogodišnja noć zajamčeno biti uspješna!

Nažalost, nismo pronašli rezultate za vašu pretragu. Pokušajte s drugim pojmovima za pretraživanje.