Recept za juhu od kestena: jednostavna i postupna priprema
Muškatni oraščić, poriluk i pitomi kesten – ovaj ukusno kremasti recept za juhu od kestena savršen je za hladne dane i pravi zimski klasik.
Sadržaj
Recept za juhu od kestena:
Sastojci:
- 250 g krumpira
- 200 g poriluka
- 1 velika bijela glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 250 g kestena (kuhanog i oguljenog)
- malo ulja za prženje
- 100 ml bijelog vina
- 2 žlice goveđe juhe (u prahu ili kocka)
- 600 ml vode
- muškatni oraščić
- sol, papar, čili pahuljice
- prstohvat cimeta
- 200 ml vrhnja za šlag
- šaka svježeg peršina (sitno nasjeckanog)
1. Pripremite povrće
Za juhu od kestena prvo ogulite krumpir i narežite ga na kockice. Operite poriluk, a zatim ga zajedno s lukom i češnjakom sitno nasjeckajte.
2. Kuhanje povrća
Pripremljeno povrće s kestenima kratko popržite na malo ulja u velikom loncu. Zatim podlijte bijelim vinom i goveđom juhom otopljenom u vodi. Začinite muškatnim oraščićem, solju, paprom, čili pahuljicama i prstohvatom cimeta. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta.
3. Miksanje juhe i završni dodaci
S pomoću štapnog miksera usitnite juhu dok ne postane kremasta. Dodajte vrhnje za šlag, svježi peršin za dodatnu aromu – i vaša kremasta juha od kestena je spremna!