Recept za juhu od kestena:

Sastojci:

  • 250 g krumpira
  • 200 g poriluka
  • 1 velika bijela glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 250 g kestena (kuhanog i oguljenog)
  • malo ulja za prženje
  • 100 ml bijelog vina
  • 2 žlice goveđe juhe (u prahu ili kocka)
  • 600 ml vode
  • muškatni oraščić
  • sol, papar, čili pahuljice
  • prstohvat cimeta
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • šaka svježeg peršina (sitno nasjeckanog)
Priprema:

1. Pripremite povrće
Za juhu od kestena prvo ogulite krumpir i narežite ga na kockice. Operite poriluk, a zatim ga zajedno s lukom i češnjakom sitno nasjeckajte.

2. Kuhanje povrća
Pripremljeno povrće s kestenima kratko popržite na malo ulja u velikom loncu. Zatim podlijte bijelim vinom i goveđom juhom otopljenom u vodi. Začinite muškatnim oraščićem, solju, paprom, čili pahuljicama i prstohvatom cimeta. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta.

3. Miksanje juhe i završni dodaci
S pomoću štapnog miksera usitnite juhu dok ne postane kremasta. Dodajte vrhnje za šlag, svježi peršin za dodatnu aromu – i vaša kremasta juha od kestena je spremna!