Active Beauty
Muffini bez jaja: ovi muffini od čokolade i maslaca od kikirikija prikladni su za vegane i jedostavno su ukusni
Tekst: , Rezept: StockFood

Brzo spravljeno

Muffini bez jaja: ovi muffini od čokolade i maslaca od kikirikija prikladni su za vegane i jedostavno su ukusni

Muffini bez jaja – zajamčeno je da su isključivo na biljnoj bazi i vrlo ukusni. Čokoladni muffini s maslacem od kikirikija ne samo da imaju izvrstan okus zahvaljujući gorkom kakaovom prahu i kremastom maslacu od kikirikija, nego i izgledaju privlačno, a jako se brzo pripremaju.

Recept za muffine bez jaja: sočno i toliko ukusno

Pečenje bez jaja nije problem. U ovome receptu banana i maslac od kikirikija koriste se kao zamjena za jaja, no prikladni su i kao umak od jabuka ili badema.

Sastojci za 16 muffina od čokolade i maslaca od kikirikija

Priprema muffina od čokolade i maslaca od kikirikija

1. Zagrijte pećnicu, pripremite tijesto
Ugrijte pećnicu na 190 °C s uključenim gornjim i donjim grijačem. Pomiješajte kakao prah s 2 žlice kipuće vode i ostavite sa strane. Ulijte preostale sastojke u zdjelu i električnom pjenjačom miješajte dok tijesto ne postane glatko.
2. Tijesto sjedinite i napravite mramorni uzorak
Polovicu dodajte u zasebnu zdjelu i umiješajte pripremljeni kakao. Tijesto bez kakaa podijelite u 16 kalupa za mini muffine, a potom kalupe dopunite tijestom s kakaom. Nožem lagano miješajte dok ne dobijete mramorni efekt.
3. Ispecite i ukrasite muffine
Muffine pecite 15 minuta. Ostavite da se ohlade u kalupu 5 minuta, a potom ih izvadite, stavite na rešetku i ostavite da se dodatno ohlade na sobnoj temperaturi. Poslužite s maslacem od kikirikija.