Active Beauty
U šest jednostavnih koraka do ploče vlastitih želja

Pozdrav budućnosti

U šest jednostavnih koraka do ploče vlastitih želja

Imate li konkretne ciljeve i želje? Onda se bacite na izradu ploče vlastitih želja! Vizualizacija je stvaranje mentalnih slika i priča o budućim događajima. U šest koraka do ploče vlastitih želja reći ćemo Vam kako se približiti svojim ciljevima. Inspirirajte se jer bi Vaš sljedeći cilj mogao biti udaljen samo za jedan dobro dizajniran kolaž!

Ploča vlastitih želja – što se krije iza tog trenda?

 
Ploča vlastitih želja je kolaž koji sami sastavljate od slika, fotografija, ilustracija, citata ili izreka. Uglavnom su šarene, ponekad i jednobojne. Ponekad slike i boje daju ton, ponekad riječi. Sve su one unikati, individualni kao i njihovi kreatori. Rezultat su kreativnog putovanja u budućnost, vizualni izraz vlastitog unutarnjeg života na platnu ili kartonu.

 

Ploča vlastitih želja – u šest koraka do novih životnih ciljeva

Prije nego što krenemo s manifestiranjem, ne bismo trebali zanemariti potrebne alate. Časopisi, fotografije, škare i ljepilo.. pa krenimo!
 

1. Posložite se mentalno

Uzmite si vremena i udobno se smjestite. Savjetujemo vam da napišite listu od 100 želja. Jednostavno zapišite svaku želju koja vam spontano padne na pamet u 15 minuta. To će Vam dopustiti da razmišljate široko i necenzurirano. Sjajna vježba koja Vas približava Vašim čežnjama i vizijama.
 

2. Teška odluka

Potražite slike za svoje čežnje. Sa zadovoljstvom listajte novine i časopise i do mile volje izrezujte slike ili tekstove koji Vam se sviđaju. Kada lijepite ploču vlastitih želja, trebali biste što dublje osluškivati sami sebe.
 

3. Osmislite svoju ploču vlastitih želja

Sada odaberite slike koje će ići na Vašu ploču vlastitih želja. Po mogućnosti prema pravilu „tri sekunde“. Ako želite, ploču vlastitih želja možete strukturirati prema različitim područjima i stilovima života.
 

4. Refleksija

Promatrajte svoju gotovu ploču vlastitih želja. Što predstavlja? Što pritom osjećate? Gdje ćete objesiti svoju ploču?
 

5. Formulirajte ciljeve

Koji se konkretni ciljevi mogu izvesti iz ploče vlastitih želja? Koje su prve mjere, koraci koji Vas približavaju tom cilju?
 

6. Kontrola

Jednom u četvrtini godine vrijedi pažljivo pogledati svoju ploču. Što se promijenilo? Jeste li već bliže svojim ciljevima? Na čemu/kome sam zahvalna? Što sam naučila? Što sam postigla? Na što sam ponosna? Jesu li potrebne korekcije smjera?
 
Uostalom: Svatko tko voli digitalno bilježiti svoje vizije također može koristiti digitalne alate. Ovo su korisne aplikacije: