Active Beauty
Iz kućne radinosti: sami izradite dječje mobile u obliku oblaka

Nebeski!

Iz kućne radinosti: sami izradite dječje mobile u obliku oblaka

Pod dječjim mobilom u obliku oblaka lako se opušta, bilo kod presvlačenja bilo pri uspavljivanju. Sasvim se lako može izraditi kod kuće. U ovome članku pokazat ćemo vam kako možete sami izraditi dječje mobile u obliku oblaka.

Sami izradite dječji mobil u obliku oblaka: kako si olakšati?

Materijal koji će vam biti potreban za izradu mobila

Za izradu oblaka bit će vam potreban filc od različitih boja (debljina oko 1,5 mm). Također, pripremite set igala i svilenog konca za šivanje (po mogućnosti u boji filca), škare (dječje škare sa zaobljenim vrhovima), olovku, svijetla pređa za makrame, drveni prsten, pamuk, a, prema potrebi, i drvene perla i list papira - za skiciranje ili ispis predloška oblaka.

Mobil iz kućne radinosti: upute prema koracima

1. Izrežite i objesite oblake

Nacrtajte oblake rukom ili upotrijebite predložak s interneta. Izrežite, položite na filc i opcrtajte olovkom - različite veličine oblaka ostavljaju osobit estetski dojam! Stavite dva komada filca jedan na drugi za svaki oblak i zašijte ich na udaljenosti od oko 2 mm od vanjskog ruba. Jedan luk oblaka ostavite otvoren, kako biste ga ispunili vatrom.

2. Ispunite oblake

Prije nego što je oblak sašijete, razdijelite vatu kako biste ga njome napunili. Pripazite na to da su svi kutovi dobro popunjeni. Stavite napunjeni, nezašiveni oblak između palca, kažiprsta i srednjeg prsta i nježno ga pomičite naprijed-nazad kako bi se punjenje ravnomjerno rasporedio. Potom zašijte rub.

3. Napravite viseći mehanizam za oblake

U zadnjem koraku, oblaci se pričvršćuju na drveni prsten u jednakim razmacima. Izrežite različite duljine pređe za makrame tako da oblaci vise na različitim visinama. Koristeći deblju iglu (i odgovarajuću veću ušicu), provucite konac kroz oblak na gornjem srednjem rubu i zavežite ga u čvor, omotajte drugi kraj oko drvenog prstena i zavežite i njega. Na kraju zavežite krajeve u gumb - ako želite, ovjes ukrasite ukrasnom perlicom (pritom je dobro pričvrstite).