Active Beauty
Sve o pilingu: ovako koža postaje lijepa i glatka

Nadogradnja njege!

Sve o pilingu: ovako koža postaje lijepa i glatka

U našem vodiču o pilingu pokazat ćemo Vam kako da pravilno primijenite ovaj tretman za ljepotu i predstavljamo Vam naše omiljene proizvode za blistavu kožu lica!

Ovako djeluju pilinzi za lice:

Piling uklanja odumrle stanice kože, suzbija nečistoće i pore oslobađa od šminke i ostataka njege. Uz redovnu primjenu pilinzi za lice mogu spriječiti i nastanak prištića. Razlikujemo tri različite primjene. Postoje mehanički, kemijski i enzimski pilinzi.
 
Mehanički pilinzi trljanjem pomoću malih, okruglih abrazivnih čestica odstranjuju ljuskaste stanice kože. Pritom biste trebali koristiti proizvode koji ne sadrže mikroplastiku. Umjesto toga postoje proizvodi s prirodnim česticama od riže, školjki, bademovih mekinja, šećera, soli ili jojobinih kuglica (koji prilikom otapanja jačaju lipidni film kože). Normalni ili neosjetljivi tipovi kože mogu jednom tjedno primjenjivati mehanički piling.
Kemijski pilinzi djeluju s kiselinom. Pritom razlikujemo tri skupine: u klasične voćne kiseline, također i pod nazivom AHA (Alpha Hydroxy Acids) spadaju npr. mliječna, glikolna, limunska ili jabučna kiselina. One mogu pozitivno utjecati na elastičnost, sitne bore od dehidracije i lagane pomake pigmenta i idealne su za suhe tipove kože. Razmak između pojedinih tretmana trebao bi biti najmanje dva tjedna. U BHA (Beta Hydroxy Acids) spada salicilna kiselina. Ona čisti i djeluje protuupalno. BHA pilinzi su time idealni za masniju i manje čistu kožu te se mogu primjenjivati jednom tjedno. Najmlađu generaciju čine PHA (Poly Hydroxy Acids), npr. laktobionske kiseline i glukolaktoni. Oni se smatraju posebno podnošljivima i blagima. Načelo djelovanja je međutim kod svih isto: bjelančevine kože reagiraju s kiselinama čime se podiže najgornji sloj kože i ljušti se.
 
Pilinzi s enzimima sadrže aktivne tvari od ananasa, papaje ili bakterijskih kultura. Oni također odvajaju proteinske spojeve u gornjem sloju kože, ali su slabiji od svojih kiselih parnjaka. Zbog svoje nježnosti i podnošljivosti idealni su za osjetljivu kožu. Enzimski pilinzi mogu se koristiti jednom tjedno.

 

Piling: ovako ćete ga pravilno koristiti

Prvo temeljito očistite kožu, nanesite piling na T-zonu (nos, čelo i brada) i nježno raspodijelite kružnim pokretima po cijelom licu. Dijelove s crvenilom ili ispucalim kapilarama trebalo bi poštedjeti. Na kraju temeljito isperite proizvod. Kod kemijskih pilinga je to posebno važno jer inače enzimi ili kiseline i dalje djeluju i mogu nadražiti kožu.

 

Ovi pilinzi za lice daju lijep ten:

Formula s aloe verom i pantenolom

„Peeling Cleanser Beauty Expert“ marke Balea

Kupi sada u dm online shopu

Njegujuća formula s bademovom i salicilnom kiselinom (BHA i AHA)

„Pore 2in1 Peeling & Toner“ marke Catrice

Kupi sada u dm online shopu

S biomentom i prirodnom salicilnom kiselinom

„Pure Beauty 3u1 čišćenje - piling - maska“ marke Lavera

Kupi sada u dm online shopu