Active Beauty
Slugging: glatka i punašna koža zahvaljujući vazelinu?

K-Beauty

Slugging: glatka i punašna koža zahvaljujući vazelinu?

Prema novom korejskom trendu ljepote biste uz vazelin preko noći trebali osigurati puniju kožu lica. Objašnjavamo za koga je slugging prikladan i kako najbolje iskoristiti ovaj hidratantni tretman.

Što je to slugging?

Kod trenda u njezi kože pod nazivom slugging se navečer nanosi sloj vazelina preko noćne njege za lice te se ispire tek idućeg jutra. Vazelin djeluje kao pečat, što znači da koža tijekom noći gubi manje vode, a aktivne sastojke u kremi za njegu koža lica bolje upija. 

Slugging kao trend u njezi kože: ovako to funkcionira

Za K-beauty trend prvo temeljito očistite kožu jer je tijekom dana koža izložena mnogim iritantnim čimbenicima iz okoline poput ispušnih plinova ili prašine s ceste. Nježno osušite i nanesite hidratantne serume i bogatu noćnu kremu. Ako je potrebno, zavežite kosu kako se ne bi zalijepila za vazelin ili nanesite tanak sloj vazelina na cijelu kožu lica ili samo na posebno suhe dijelove kože. Sljedećeg jutra ponovno isperite vazelin s lica. Tretman za njegu ljepote K-beauty možete provoditi jednom do dva puta tjedno.


Za koga je namijenjen slugging s vazelinom?

Prije svega, slugging nije prikladan za masnu ili mješovitu kožu. Tretman nije dobar za nečistu i osjetljivu kožu te će prije izazvati prištiće i crvenilo. Ako imate osjetljivu kožu, najbolje je navečer nanijeti malo vazelina na zapešće i ostaviti preko noći. Ako ne dolazi do iritacije kože, možete ga isprobati i na licu. Slugging je savršen za vrlo suhe tipove kože kod kojih je koža lica napeta i često puca. Ovdje tretman osigurava da se koža ne isuši preko noći.