Active Beauty
Njega lica za muškarce: Ovi sastojci pomažu

Problematična koža

Njega lica za muškarce: Ovi sastojci pomažu

Muška koža je jednostavno drugačija od ženske kože i zaslužuje svoj vlastiti poseban tretman. Ovi sastojci za njegu lica za muškaraca čine čuda kod kožnih problema!

Njega lica za muškarce: Zašto je tako važna

Svejedno koji tip kože, svaki muškarac bi njegu lica sa zaštitom od sunca s najmanjim faktorom zaštite 15 trebao uključiti u svoju rutinu. Između ostalog, ona štiti mušku kožu od starenja kože i pigmentnih mrlja i ne vrijedi samo za ljetne mjesece. Neovisno o godišnjem dobu, UV zračenje sunca može oštetiti kožu. Također, večernje čišćenje lica je posebno važno jer se tokom dana na koži nakuplja fina prašina ispušnih plinova i ostali ostaci. Ako se lice ne pere temeljito, to nadražuje kožu tokom noći.

Ovi sastojci pomažu kod suhe muške kože

Ovisno o tipu kože, posebno dobro pomažu različiti sastojci. Kod suhe kože koriste se hidratizirajuće aktivne tvari poput aloe vere, jojoba ulja, ekstrakta kamilice i korijena ginsenga. Pravi proizvod za čišćenje važan je kod suhih tipova kože kako koža prilikom pranja ne bi izgubila svoju vlažnost. Hidratizirajuća noćna krema regenerira kožu lica tokom noći i sprječava starenje kože. Kod suhe kože često nastaje neugodan osjećaj napetosti kože i male bore oko očiju. Ovdje pomaže ako se svakodnevno nježno umasira krema za oči.

 

Njega lica za muškarce Što pomaže kod masne kože?

Kod masne kože i većih pora u T zoni (područje od čela preko nosa sve do brade) pomaže trend sastojak aktivni ugljen. Gel za pranje ili i maske u maramici s aktivnim ugljenom izvlače sebum iz pora te dubinski čiste i djeluju antibakterijski. Na taj način manje nastaju prištići i miteseri. Dodatno se svakodnevno mogu nanositi matirajući serumi sa zelenim čajem, morskim algama, biomentom i salicilnom kiselinom. Oni smanjuju stvaranje sebuma i smanjuju pore.

 

Volimo ove proizvode za njegu lica za muškarce: