Active Beauty
Brijanje lica kod žena: Dermaplaning

Depilacija

Brijanje lica kod žena: Dermaplaning

Posezanje za britvicom i pjenom za brijanje ujutro za nas je neobična slika. Brijanje lica kod žena je međutim u drugim zemljama poput Japana već postalo rutinom za njegu ljepote.

Što je dermaplaning?

Brijanje lica kod žena, također pod nazivom dermaplaning, provodi se sa specijalnom oštricom britvice koja uklanja fine dlačice na licu, ostatke sebuma, ostatke proizvoda i odumrle stanice kože. Ovaj tretman pruža neke prednosti. Zahvaljujući ovom mehaničkom pilingu koža izgleda glađe i ljepše i osim toga, fine dlačice lica ne apsorbiraju više svjetlo, što pruža prirodni sjajni učinak. Također, ovaj tretman sprječava nečistoće i potiče prirodni proces revitalizacije kože, a puder se predivno stapa s kožom jer se proizvod više ne nakuplja na dlačicama na licu.

Ovako funkcionira brijanje lica kod žena

Pomoću specijalnog alata za dermaplaning kao u primjeru proizvoda marke ebelin uspjet će brijanje lica. Kako koža ne bi bila nadražena, posebno je važno prethodno dobro dezinficirati i očistiti oštricu. U sljedećem koraku je potrebno temeljito oprati kožu lica. Sasvim klasično možete koristiti pjenu za brijanje ili kremu za brijanje za lice, ali s uljem za bebe ili drugim neparfimiranim uljem fine se dlačice mogu dobro ukloniti. Najbolje funkcionira primjena kada oštricu postavite uz bradu i lagano prolazite prema gore u smjeru suprotnom od rasta dlaka. Na kraju očistite kožu lica blagim gelom za pranje i vodom. Budući da je koža nakon dermaplaninga posebno osjetljiva, nakon toga ne biste nikako trebali koristiti proizvode koji sadrže alkohol ili parfem.

 

Za koga dermaplaning nije prikladan?

Posebno je potrebno biti oprezan kod osjetljivih tipova kože. Kod akni, kožnih bolesti, opeklina od sunca ili tetovaža na licu ne savjetuje se brijanje lice kod žena. Ako niste sigurni je li dermaplaning prikladan za Vas, prethodno se posavjetujte s dermatologom.


S ovim proizvodom djeluje: