Active Beauty
Božićni pokloni za žene? Mi imamo ideje!

Od srca

Božićni pokloni za žene? Mi imamo ideje!

Najljepše vezano za Božić je ipak vidjeti sjaj u očima najmilijih kada sjede pod božićnim drvcem i otvaraju svoje poklone uz svjetlost svijeća. To naravno povećava pritisak, a izbor božićnih poklona za žene čini se beskrajan. Ovaj popis će Vam pružiti bolji pregled i poslužiti kao izvor inspiracije.

Klasični božićni pokloni za žene

Naravno da se žene i muškarci često raduju istim stvarima i tu se nikada ne može generalizirati. Odabir poklona prema tipovima većinom ima više smisla nego prema spolu. Ipak se mnogi muškarci u vrijeme oko Božića osjećaju bespomoćno i pitaju se što bi se moglo svidjeti njihovoj dragoj. Ako netko želi biti 100 posto siguran, najbolje je pitati partnericu ili si tijekom godine bilježiti želje koje je ona usputno izrekla. Druga mogućnost bi bila pitati njene prijateljice i prijatelje. Ali ako bi se muškarac radije želio pobrinuti za iznenađenje, često je najbolje posegnuti za klasičnim poklonima koje si žene u svakodnevici možda ne bi uvijek same priuštile.
 

1. Mirisi

Sigurno najklasičniji božićni pokloni za nju su parfemi –  i to s pravom jer ljubav ide kroz nos. Kod odabira partnera miris ima veliku ulogu, ali i u vezi je važno da se još „možete dobro namirisati“. Miris kao poklon je stoga izvrsna mogućnost da se partnericu obraduje s parfemom koji se u najboljem slučaju i njoj sviđa. Važno je svakako poznavati preferencije osobe kojoj se kupuje poklon, odnosno voli li više opore, cvjetne ili svježe mirise? Na primjer, u dm online shopu su kod svih parfema navedena svojstva proizvoda što može pomoći. Sljedeći su parfemi u svakom slučaju klasičari od kojih su već mnoga srca brže zakucala:
 • KENZO Flower Eau de Parfum
 • Burberry Brit Eau de Toilette
 • Chloe Eau de Parfum

2. Karte za koncert, kino, muzej ili kazalište

Vaša odabranica voli kulturu i uživa u opuštenom plesanju uz glazbu uživo ili se u potpunosti predaje radnji nekog kazališnog komada? U tom slučaju su karte za posjet zajedničkom događanju izvrstan božićni poklon za nju. A najbolje je što ujedno poklanjate i zajedničko vrijeme i doživljaje.
 

3. Visokokvalitetna krema za lice

Ovaj božićni poklon za žene na prvi pogled možda djeluje pomalo dosadno jer Vaša partnerica vjerojatno već ima najmanje jednu kremu za lice u kupaonskom ormariću. No to ne znači da se neće obradovati još jednom visokokvalitetnom proizvodu. Ali oprez: ovdje je važno voditi brigu o tome da uvijek koristi određenu kremu jer njena koža možda ne podnosi neku drugu.
 

4. Setovi losiona za tijelo

Još jedna stvar koja predstavlja dobar božićni poklon za žene jer si to možda ne bi same kupile, ali kojem bi se obradovale su setovi koji se sastoje od mirisa i pripadajućih losiona za tijelo. Ako se ispod parfema nanese odgovarajući losion, to intenzivira i produžuje trajanje mirisa.
 

5. Štivo za čitanje

Dobivanje knjiga na poklon uvijek je lijepo, a za Božić je još ljepše. U vremenu između Božića i Nove godine mnogi od nas su slobodni i imaju vremena da se u potpunosti izgube u knjizi. Svejedno je voli li Vaša odabranica beletristiku, ilustrirane knjige ili publicistiku, s bonom za knjigu kao božićnim poklonom za žene sigurno ne možete pogriješiti.
 

6. Paleta sjenila

Mnoge žene već imaju doduše neke od njih. Ako Vaša bolja polovica svakako voli šminku, možete je unatoč tome obradovati s posebnom paletom sjenila ispod božićnog drvca. Kada tražite božićni poklon za žene najbolje je da odaberete paletu koja odgovara godišnjem dobu (otmjenu, svečanu, sa šljokicama, ...), tada Vaša partnerica može za novogodišnju noć odmah upotrijebiti svoju novu omiljenu paletu sjenila za šminkanje.
 • Maybelline New York Nudes of New York paleta sjenila
 • NYX PROFESSIONAL MAKEUP Ultimate paleta sjenila – br. USP03 Warm Neutrals**
 • s-he colour&style paleta sjenila

7. Set kistova

Što neki muškarci vjerojatno uopće ne znaju: korištenje pravih kistova ključno je za to hoće li look uspjeti. A vrlo kvalitetni kistovi uopće nisu jeftini. Stoga se i ne mijenjaju redovno, što može uzrokovati nečistoće na koži. Iznenadite svoju partnericu ove godine s novim setom kistova:
 • REAL TECHNIQUES everyday essentials set kistova sa spužvom

8. Ruž za usne

Ruž za usne poboljšava izgled i licu daje ono nešto. Ako znate koje boje Vaša draga rado nosi na usnama, pobrinite se za to da joj Djed Božićnjak ove godine donese osmijeh na lice. Najbolje da odmah odaberete varijantu otpornu na poljupce.
 • MAX FACTOR Lipfinity 24h ruž za usne – br. 115 Confident
 • L’ORÉAL PARIS Infaillible 24h ruž za usne – br. 506 Red Infaillible
9. Samostalna izrada

Božićni pokloni za žene ne moraju nužno biti skupi. Kao i muškarci, i one se posebno raduju stvarima koje dolaze od srca. Pravi je dokaz ljubavi kada si uzmete vremena i sami nešto za nju izradite. Rado pišete? Iznenadite svoju omiljenu osobu klasičnim ljubavnim pismom. Ako ste nadareni za ručni rad, mogli biste joj možda izraditi policu koju si već dugo želi. Ili joj možete izraditi fotoknjigu s najvrjednijim zajedničkim uspomenama.
 

10. Lak za nokte

U novogodišnjoj noći mnoge žene žele zablistati uz vatromet. To najbolje funkcionira sa svečano svjetlucavim noktima. Da, zbirka je već možda velika, ali to ne znači da nema mjesta za još jedan novi lak, prije svega ako je poklon najdražeg:
 • essie lak za nokte – br. 635 lets party***
 • essie lak za nokte – br. 387 apres-chic***
 • essie lak za nokte – br. 275***

11. Kovčeg i toaletna torbica

Ne implicira li poklanjanje kovčega i toaletne torbice da se u budućnosti planira zajedničko putovanje? Smatramo to lijepom gestom. I stoga su savršeno prikladni  božićni pokloni za žene. Ako je Vašu najdražu već ulovila putna groznica, sigurno će se obradovati (stilskim) putnim torbama, kovčezima ili toaletnim torbicama.
 

12. Adventski kalendar

Još niste pronašli savršen božićni poklon za svoju bolju polovicu? Možda to niti ne morate nužno učiniti: jednako tako lijepo kao velik poklon su naime i 24 manja. Zbog adventskog kalendara njene omiljene marke zasigurno će srce žene brže zakucati i imat će nešto od toga tijekom cijelog adventskog razdoblja.
 • CATRICE Adventski kalendar
 • essence cosmetics Adventski kalendar Happy Holidays
Za Božić nisu naravno samo pokloni bitni. Ali ako želite iskoristiti tu priliku da posebnoj osobi u svom životu ponovno kažete koliko je volite, božićni pokloni za žene ne moraju uvijek biti skup nakit. S ovim člankom želimo Vam ukazati na to da i posebni predivni svakodnevni predmeti mogu izazvati sjaj u očima i radost u srcu.

Senzualan cvjetni miris

KENZO Flower Eau de Parfum

Kupi sada u dm online shopu

 

Zavodi orijentalnim, dinamičnim mirisnim notama

BURBERRY Weekend for women edp

Kupi sada u dm online shopu
 

Naglašava Vašu ženstvenost

Chloe Eau de Parfum

Kupi sada u dm online shopu