Active Beauty
 Ljeto: francuska manikura, ali u boji kao na Instagramu!

Ljetni nokti

Ljeto: francuska manikura, ali u boji kao na Instagramu!

Klasična francuska manikura kod koje su vrhovi noktiju u određenim bojama - ovog ljeta klasik u manikuri dobiva šarenu dogradnju i postat će hit za ljetne zabave, zahvaljujući svojim veselim bojama.

Klasična francuska manikura

Elegantna, jednostavna, bezvremenska, klasična francuska manikura ne samo da pristaju uza svako odjevno rješenje, zahvaljujući svom decentnom stilu nego rukama daje nježan i njegovan izgled. Stoga ne čudi što se trend lakiranja noktiju, koji je posljednji put bio vrlo popularan 90-ih i 20-ih, sada vraća na velika vrata. Francuska manikura temelji se na prirodnoj boji nokta. To znači da je većina površine nokta lakirana u nude ili u ružičastim bojama, samo je vrh nokta naglašen bijelim lakom za nokte.

Savršen oblik noktiju za francusku manikuru ovog ljeta

Klasična verzija izvorno je podrazumijevala kratke i četvrtaste nokte, ali zahvaljujući influencericama poput Hailey Bieber i njihovim noktima s efektom glazure, francuska manikura s noktima bademasta oblika trenutačno je osobito popularna. Pritom je trenutačno dopušteno sve što volite, bez obzira je li oblik nokta kratak, dug, okrugao ili četvrtast.

A sada šareno! Ljetna verzija francuske manikure

Ovog ljeta klasična francuska manikura dobiva dogradnju, jer su vrhovi noktiju obojeni u različite nijanse umjesto bijele. Francuska manikura s novim, šarenim vrhovima noktiju odaje prije svega jednu stvar - čistu želju za ljetom i dobrim raspoloženjem! Bilo u Barbiecore looku s jakom ružičastom, u popularnoj boji Pantone za 2024. peach fuzz ili nježnoj svijetloplavoj – sa šarenim vrhovima noktiju, look koji je postao poznat kao bezvremenski i suptilan, pretvara se u izuzetno privlačan.

Sedam koraka do ljetne, šarene francuske manikure:

  1. 1. Oblikujte nokte rašpicom prema želji. Pritom pripazite na to da poteze povlačite samo u jednom smjeru kako biste izbjegli pucanje nokta. Eventualne ostatke laka za nokte uklonite skidačem laka za nokte. Nježno gurnite zanoktice i isperite ostatke nokta mlakom vodom.
  2. 2. Kako biste spriječili dugotrajnu diskoloraciju na noktu uzrokovanu lakom u boji i izravnali moguće brazde na površini nokta, nanesite transparentni bazni sloj i pustite da se osuši.
  3. 3. Na osušene nokte nanesite temeljni lak u ružičastoj ili nježnoj bež boji i pustite da se osuši.
  4. 4. Nakon što se lak osuši, zalijepite šablonu na nokat. Trebate je postaviti odmah uz rub nokta tako da vrh ostane slobodan za lakiranje. Šablonska folija stoga treba pratiti oblik vrha nokta.
  5. 5. U sljedećem koraku na vrhove noktiju nanosi se lak u boji. Nije problem ako malo boje prijeđe rub, jer šablona štiti fini prijelaz s vrha nokta na nokat. Dajte mašti na volju pri odabiru dizajna vrha noktiju - bilo da se odlučite za običnu, jednobojnu varijantu bilo da na svaki nokat nanesete različite boje. Sve je dopušteno.
  6. 6. Nakon što se lak osuši, potrebno je pažljivo ukloniti šablonu.
  7. 7. Na kraju se na nokte nanosi prozirni nadlak za završni sjaj, jer pruža dodatnu zaštitu vrhovima noktiju, a i manikura će duže biti postojana.

Savjet: u kozmetičkom studiju dm-a francuska manikura u ponudi je, ovisno o Vašim individualnim željama.

Za uredne i sjajne nokte

Power Gel 2u1 baza i nadlak za nokte od Catrice

od sada dostupno u dm Online Shopu

Prirodna baza za francusku manikuru

french Manicure sheer beauty lak za nokte – 02 rosé on ice od essence

od sada dostupno u dm Online Shopu

Za precizno oblikovane vrhove noktiju

french Manicure šablone – 01 French Tips & Tricks od essence

od sada dostupno u dm Online Shopu