Active Beauty
Hollywood wave: povratak klasične frizure
Tekst: Magdalena Jahn

Retro vibes, moderno interpretirani

Hollywood wave: povratak klasične frizure

Oh, nismo li svi sanjali o kosi kao u "Velikom Gatsbyju"? S novom interpretacijom hollywoodskih valova ovaj san sada postaje stvarnost. Stajling više doduše nije toliko elegantan kao u 20-tima, ali je zato prikladan za svakodnevicu i može se super lako provesti.

Hollywoodski valovi – prikladni za svakodnevicu i jednostavno izvedivi

U ravnomjernim razmacima jedan val nailazi na sljedeći…što na prvi pogled izgleda kao sanjivi déja vu našeg predstojećeg ljetnog odmora, a što je zapravo jedna velika majstorija. Jer gotovo niti za jednu frizuru nije potrebno toliko mnogo spretnosti, vremena i strpljenja kao za oblikovanje hollywoodskih valova.
Ali budući da je poznato da je vrijeme dragocjeno i da nemamo svi frizure poput Odile Gilbert ili Jen Atkin, retro frizura sada se srećom vratila s modernim, jednostavnim makeoverom prikladnim za svakodnevno nošenje.


S waves“ – ovako izgledaju hollywoodski valovi 2023.


Baza

U usporedbi s klasičnim hollywoodskim valovimaS waves“ su znatno više rock i divlje. Ipak svojom sofisticiranom mješavinom XL valova u paru s modernim beach waves odišu onim daškom retro stila koji je trenutno u trendu. Ali što je sa samim nazivom? To se može jednostavno objasniti: pojedinačne lokne ne trebaju biti suptilne, već jasno prepoznatljive i upadljivo zakrivljene. Kako bi to uspjelo, namještaju se u oblik i tako podsjećaju na slovo „S“. Za oblikovanje novih trendovskih valova potrebna je dakle kosa barem do brade.


Oblikovanje pomoću pegle za kovrče

S waves se oblikuju uvijek na suhoj kosi. Prije nego počnete, trebali biste prvo nanijeti zaštitu od topline. Nakon toga dio kose pričvrstite na gornjem dijelu glave i prve pramenove stavite u peglu za kovrče. Zadržava se nekoliko sekundi prije nego što se ponovno pričvrsti u posljednju udubinu istog vala - tako se stvara karakterističan S-oblik. Ovaj se postupak ponavlja pramen po pramen sve do duljine. Važno za rezultat: što su pramenovi kose širi, to je veći efekt valova i retro stila. Na kraju jednom pažljivo pročešljajte kosu, stavite malo spreja za kosu i gotovo!


Pomoću pegle za kosu do poletne trendovske frizure

I ovdje se prvo nanosi zaštita od topline i nakon toga se podigne gornji dio kose. Kod ove varijante se pegla za kosu pokreće cik cak pokretom od korijena do vrhova preko pramenova - sve dok se ne oblikuju male krivulje kako bi se postigla poletna kosa. Nakon što je kosa ohlađena, valovi bi se trebali još dobro fiksirati pomoću mnogo spreja za kosu ili gela za lokne kako bi što duže držale i ostale lijepe.


Što je potrebno za ovaj stajling

Najvažniji alati za poletnu novu interpretaciju hollywoodskih valova su sprej za zaštitu od topline, kopča za kosu, pegla za kovrče ili ravnanje kose, sprej za kosu ili gel za lokne i tko voli može dodatno koristiti sprej za sjaj kose.