Active Beauty
Zašto volimo tamne ljubičaste nijanse – i kako ih nosimo

Ljubičasta boja predstavlja samopouzdanje.

Zašto volimo tamne ljubičaste nijanse – i kako ih nosimo

Tamne usne su se vratile? Da i ne: Ako nas usne našminkane tamnoljubičastom bojom podsjećaju na gotički look iz 90-tih, možemo biti mirni: Ovaj puta je sve drugačije! Jer šminka u ljubičastom raspoloženju ovog desetljeća je prije svega jedno: elegantna i izražajna. Ljubičasta boja je s razlogom boja samopouzdanih, snažnih žena. Već je i ženski pokret krajem 19. stoljeća odabrao snažne ljubičaste tonove kao svoj znak prepoznavanja.

Skrivati se? Ne s ljubičastom bojom. Upravo tijekom hladnijeg godišnjeg doba tamni tonovi bobičastog voća i ljubičaste boje čine lijep kontrast svijetlom tenu i blijedoj koži. Konture i oči se naglašavaju. Tamni nokti djeluju uz to otmjeno i jednostavnom outfitu pružaju dašak glamura. Ovako ćemo ove sezone najbolje stilizirati ljubičasti look na usnama i noktima:

Purple rain: Tamna ljubičasta boja na usnama i noktima

Odgovarajući outfit za tamne usne

Kako tamne nijanse na usnama ne bi djelovale prejako, bitan je i odabir outfita. Svijetlije tkanine, pastelne boje, tonovi sive boje, boje karamele i bež boje su savršen kontrast za šminku u snažnim ljubičastim tonovima. I uz to: Tamne usne ne izgledaju elegantno samo uz večernju satensku haljinu.

Usne u tamnoljubičastoj boji i preko dana svijetlosivom vunenom puloveru daju ono nešto, djelujemo snažno i suvereno. U to su vjerovale već kraljice i kraljevi: Ukrašavali su se purpurnom bojom jer su smatrali da ona objedinjuje dostojanstvo, eleganciju i moć. Jer izvorno se bojilo dobivalo od rijetkog puža volaka i bilo je posebno skupo.

Koja ljubičasta boja mi pristaje?

Sa sunčanim satima ujesen brzo se gubi i Vaš ljetni ten? Savršeno za jarke ljubičaste tonove na usnama. Ova boja pruža blijedoj koži predivan porculanski izgled. Ako ste pak više topli tip kože s nijansom maslinaste boje, pristajat će Vam smećkasti ljubičasti ton. Ono što je dobro kod ljubičastog ruža za usne: Postoji vrlo mnogo različitih nijansi od mat do sjajnog tako da će se zasigurno za svakog pronaći nešto. Jedino stilističko pravilo: Ostatak šminke bi trebao biti što decentniji. Zbog previše boja i preopterećene šminke možemo brzo izgledati starije.

Tamne usne: šminkanje bez pogreške

Dok se svijetli ruž za usne u nijansama boje marelice i ružičaste boje može brzo osvježiti i bez ogledala, kod tamnih ljubičastih tonova treba ipak više pripaziti. Ovdje se nažalost ne smije pogriješiti, a uz to se tamna boja često teško odstranjuje.

Uz malo istančanog osjećaja i pripreme otmjenom ljubičastom looku ništa ne stoji na putu: Obrubite usne olovkom za usne u nijansi koja je slična ružu za usne. Savjet: U međuvremenu postoje ruževi za usne u obliku olovke koji će nam uštedjeti taj korak. I uz to: Isplanirajte dovoljno vremena kako biste tamni ruž za usne ravnomjerno nanijeli na usne.

Purple rain u duetu: Odgovarajući lak za nokte

Ostatak šminke bi kod tamnih usana trebao biti doduše decentan, ali to ne vrijedi za nokte. Nokti u boji sličnoj ružu za usne savršeno će zaokružiti elegantni ljubičasti look. I tu vrijedi: Priprema je sve, a turpijanje noktiju prvi korak. Jer oblik i boja se više ističu kod snažnih nijansi. Savjet: Baza za lak štiti nokte i olakšava uklanjanje.