Active Beauty
Ukrasi za Uskrs: Potaknite kreativnost Vaše djece

Bojenje uskršnjih jaja gotova je priča – ove godine želimo biti posebno kreativni.

Ukrasi za Uskrs: Potaknite kreativnost Vaše djece

Prema nekim istraživanjima, kreativan hobi poput slikanja, izrade rukotvorina ili pletenja učinkovita je metoda protiv stresa. Uskrs je dobra prilika za izradu rukotvorina s djecom, jer čak i za njih korištenje alata, tkanina i boja predstavlja više od puke zabave – dizajniranje i upoznavanje s novim materijalima potiče njihov kreativni potencijal, koncentraciju i motoričke sposobnosti.

Stoga smo pretražili inspirativne blogove kako bismo Vam predstavili zanimljive ideje za sve generacije.

Tri ideje za velike i male: ukrasi za Uskrs

1.  Drveni zečevi

Za mnoge obitelji uskršnji je grm, s grančicama ukrašenim raznobojnim ručno oslikanim jajima, tradicionalni ukras. Ako volite promjenu, a želite se držati prirodnih materijala, drvene zečiće lako možete napraviti.

„Zečevi napravljeni od drvenih ploča brzo se izrađuju s djecom i donose puno radosti za Uskrs“, kaže mama blogerica Daniela Gaigg. Sve što Vam je potrebno su: drvene ploče, flomasteri za oči i nosiće, smeđi hamer papir, škare za rezanje, trakice ili mašnice s kojima ćete zečeve objesiti na grančice i ljepilo kojim ćete sve spojiti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.  Crvena nit

Sabrina Müller pokazuje Vam kreativne ideje za djecu i odrasle. Kao odgojiteljicu u vrtiću posebno je raduje kada vidi da djeca već znaju rukovati škarama, jer uz kreativnost mogu razvijati i svoju spretnost, kao na primjer sa slatkim uskršnjim zečevima od konaca.

Sve što Vam je potrebno su: deblji papir ili hamer papir, predivo, olovka, škare, ljepilo i novine za podlogu dok radite. U članku na blogu Sabrina korak po korak pokazuje i objašnjava kako se izrađuju šareni zečevi i savjetuje kako djecu naučiti sigurnom rukovanju škarama

 

3. Zečevi od čarapa

Mekani su, izgledaju slatko, a najbolje je što da biste napravili ove simpatične zečiće, prema uputama blogerice Patricije Wons, ne morate znati šiti. Stoga je to super ideja za početnike i djecu.
Sve što Vam treba vjerojatno ćete pronaći u svoja četiri zida: čarape, škare, malo vune, crni flomaster, riža ili pijesak kojim ćete napuniti čarape, vrpce od tkanine, ljepilo i po želji naljepnice u obliku malih očiju.

Redoslijed izrade je sljedeći:

1. 2/3 čarape napunite rižom ili pijeskom.
2. Gornju trećinu zavežite vunom i napravite čvor (to će kasnije postati uši).
3. Čarapu dodatno svežite tako da dobijete oblik glave.
4. Gornji dio čarape razrežite skoro do čvora.
5. Na kraju škarama oblikujte uši da budu okrugle i oble, a ako želite za oči zalijepite naljepnice ili ih nacrtajte crnim flomasterom.