Active Beauty
Trudnoća: Simptomi o kojima nitko ne govori

Tajni simptomi trudnoće. Ovo je cijela istina:

Trudnoća: Simptomi o kojima nitko ne govori

Kada osjećamo da u donjem dijelu trbuha nešto zateže ili ako nam je ujutro neprestano mučno, počinjemo osluškivati. Za tipične simptome trudnoće su gotovo svi već čuli. Ono što je pisano sitnim slovima zna samo nekolicina njih.

Prepoznati trudnoću: Za ovih 5 simptoma znaju samo majke

Svrbež grudi: Koža u iznimnom stanju

Bocka, češka, svrbi. I to može gotovo izludjeti. Pritom su takvi osjećaji bockanja u grudima dobar znak. Svrbež grudi nije rijedak simptom trudnoće, ali je manje popularan. Već na početku trudnoće tkivo grudi prilagođava se kasnijem stvaranju mlijeka. Žljezdano se tkivo mijenja, otiče i time opterećuje kožu. Češkanje i svrbež mogu biti posebno intenzivni prije svega u području bradavica.

Pozicija ležanja: Spavanje na desnom boku više ne ide

Više jednostavno ne možete spavati na desnom boku i u krevetu ste nemirni? Onda ste vjerojatno trudni. Kada posteljica počne rasti i ležanjem na desnom boku još više pritišće prema dolje, može biti da pritišće veliku šuplju venu i da izaziva bockajući osjećaj u nogama i rukama te općenito neugodan osjećaj. Što pomaže? Brzo okretanje. I nastavak snivanja. Najbolje o Vašem slatkom blagu koje Vas očekuje za nekoliko mjeseci.

Prepoznati trudnoću osjećajem „kokica“ u trbuhu

Neupućeni to mogu smatrati ludim, no majka zna najbolje: Da, prve pokrete djeteta se može prepoznati već u ranom stadiju trudnoće. Kakav je to osjećaj? Neki kažu da je lijep osjećaj poput leptirića u trbuhu. Drugi to opisuju kao kokice koje „pucaju“ u donjem dijelu trbuha – ne intenzivno, ali jasno osjetljivo za mamu.

Blijeda koža: Simptomi trudnoće na koži

Kako nastaje predivan ten Snjeguljice usred ljeta? Možda je to mali znak prema kojem možete prepoznati svoju trudnoću. Jer buduće mame nisu rijetko bljeđe nego inače. Tijelo mora stvarati više krvi kako bi se novorođenče opskrbilo. A ako netko inače ima niže vrijednosti željeza, tek sada će imati pravi manjak. A on se pak očituje kroz blijedu kožu i stalni umor. No, ne brinite: Pregled kod liječnika i nešto više ribe ili mahunarki na jelovniku u tren oka će riješiti taj problem.

Osjećaj stalne sitosti: Toliko o napadaju gladi

Da, točno je da neke žene odjednom jedu kisele krastavce sa šlagom ili pak neke osjećaju neobičnu želju za hranom. Ali ne sve. Neke svoju trudnoću prepoznaju po tome da uopće nema teka i da osjećaju sitost već nakon par zalogaja. Razlog tome može biti rast maternice koja pritišće želudac. S napretkom trudnoće, osjećaj sitosti je sve snažniji. Ali i prvih mjeseci može biti slučaj da se gotovo ništa ne može pojesti.