Active Beauty
Sunce iz tube: samotamnjenje, ali pravilno

Sredstva za samotamnjenje i ten malo, pomalo daju izgled kao nakon ljetovanja.

Sunce iz tube: samotamnjenje, ali pravilno

Kratke hlače, haljine i dvodijelni kupaći kostimi – visoke temperature donose blijedu istinu na svjetlo. Ali, ako želite pomoći sredstvom za samotamnjenje, trebate malo znanja. Uz malo vježbe ne samo da će preplanula boja bez crta uspjeti u tren oka, nego ćete i kožu zaštititi od prekomjernog sunčanja.

Pravilna priprema.

Da bi se postigao lijep ten, s kože se najprije pilingom skidaju suhe odumrle stanice. Posebno gruba područja kao što su laktovi i koljena moraju se temeljito oljuštiti, jer je rožnica ovdje posebno debela i stoga dobiva više boje. Zato se na tim mjestima kasnije treba nanijeti manje sredstva za samotamnjenje. Nakon pilinga uklanjaju se dlačice koje smetaju te se koža na kraju opskrbljuje vlagom.

Jednostavno nanošenje.

Tko želi potamniti lice, treba uzeti posebne proizvode. Ravnim
kistom za lice sredstvo za samotamnjenje može se ravnomjerno rasporediti preko lica – to usput rečeno funkcionira i s maskama za lice. Time se izbjegavaju narančasti dlanovi.

Vlasište i obrve radije preskočite, jer se boja ovdje lako zalijepi i može ostaviti mrlje.

Za ostatak tijela, započinjete nanositi sredstvo na onim mjestima koja prirodno brže tamne, kao što je vanjska strana ruku, a zatim brzim i kružnim pokretima nanesite sredstvo na ostatak tijela. Vrlo važno: Zatim temeljito operite ruke! Posebno ujednačen rezultat postiže se rukavicom za tamnjenje.

Nadamo se da ćete imati pomoć druge osobe za leđa ili nanesite proizvod u spreju koji doseže i teško dostupna područja. Pritom držite dovoljnu udaljenost od tijela, inače nastaju smeđe točkice.

Kako ne biste slučajno uprljali namještaj ili odjeću, proizvod bi se trebao moći u potpunosti upiti. Većinom je dovoljno već 15 minuta, ali sigurnosti radi bolje obucite nešto tamno i široko.

Za prirodan rezultat najprije trebate upotrijebiti svjetliju nijansu. Postupno se učinak može pojačati – kao kod pravog sunčanja.