Za energiju.
Recept: Powersalata s bulgurom i orasima
Bulgur salata jedna je od najpopularnijih. Posebno nam se sviđa kombinacija sa orasima.
Priprema: 40 minuta
Sastojci za 6 osoba (kao glavno jelo za 4 osobe):
- 225 g bulgura
- 100 g oraha
- 80 g med od akacije
- 2 jušne žlice maslaca ghee
- 200 g grožđa (bez koštica)
- 1 šaka špinata
- 200 g sira s plavom plijesni
- 1 luk
- sol
- papar
Priprema:
1.Luk narežite na tanke obruče.
Maslac ghee otopite u tavi pa na njemu oko minute pri slaboj temperaturi karamelizirajte luk. Bulgur kuhajte u dvostrukoj količini vode oko 10 minuta pa na kraju dodajte luk, posolite i ostavite da se ohladi.
2. Kad se bulgur sasvim ohladi, dodajte orahe i grožđe. Med po potrebi rastopite, uronivši ga u toplu vodu pa ga prelijte po salati.
3. Sir s plavom plijesni narežite na komadiće pa ga dodajte u salatu zajedno sa špinatom. Začinite solju i paprom.
Savjet: salata sa svježim grožđa – sezonski užitak
Bulgur
Proizvod:
Bulgur, poparena tvrda pšenica, omiljena je namirnica na Bliskom istoku. Poznat je kao sastojak tabouleha, libanonske salate s peršinom i rajčicom. Bulgur sadrži visok udio balastnih tvari i vitamina te je jako zasitan.
Priprema:
Najbrže se priprema ako ga pripremamo kao rižu, a jede se kao prilog ili u salatama. Ugodnog je orašastog okusa pa je zbog toga prikladan i za spravljanje slatkih nabujaka.