Active Beauty
Pravi muškarci njeguju svoje ruke

Grube šape kao obilježje prave muževnosti već su odavno stvar prošlosti.

Pravi muškarci njeguju svoje ruke

Grube šape kao obilježje prave muževnosti već su odavno stvar prošlosti. Bolji dojam ostavljaju njegovane ruke.

To je prvi i često jedini fizički kontakt između ljudi: rukovanje. Bilo na razgovoru za posao ili kao nježan dodir na prvom spoju – njegovane ruke trebale bi biti standard. Ako se vaša rutina njege ruke do sada sastojala od toga da povremeno samo skratite nokte, možete biti mirni: pravilna manikura nije jako komplicirana, ali čini značajnu razliku.

Nježan početak

Ako imate vremena, počnite s kupkom za ruke i pustite ruke da se namakaju u toploj vodi oko 15 minuta. Pritom možete četkom za nokte već ukloniti prljavštinom ispod noktiju. Ako je potrebno napraviti nešto brže, nokte se jednostavno mogu skratiti odmah nakon tuširanja. Zatim se stvara brzi piling miješanjem dviju žlica krupne soli i malo maslinova ulja, koje lagano trljajte u ruke.

Skraćivanje rašpicom umjesto škarama

Uglavnom se nokti mogu oblikovati grickalicom ili škarama za nokte, osobito ako su već jako dugi. Ali čak i muškarci često imaju lomljive nokte i stoga bi trebali radije posegnuti za rašpicom. To ne samo da štiti nokte, nego možete istovremeno spriječiti listanje.

Nakon toga se površine noktiju poliraju rašpicom za poliranje. Tako nastaje lagani sjaj koji osigurava vizualno vrlo čist rezultat. Kutikula se gura s ružinim drvetom ili štapićem od kopita. Ako je potrebno, možete ukloniti višak zanoktica posebnim škarama za zanoktice.

                                                    Na kraju utrljajte bogati sloj krema – ako to redovito radite, dobit ćete meke ruke.