Active Beauty
Povoljna šminka: Zašto dobar look ne mora biti skup

Kvaliteta ne ovisi uvijek o cijeni.

Povoljna šminka: Zašto dobar look ne mora biti skup

Dobar savjet Vas može skupo stajati. No, dobar make up zasigurno ne. Jer dm u pripravnosti ima veliki asortiman korisnih ključnih proizvoda za ljepotu. I mi donosimo odgovarajuće savjete za primjenu. Besplatno. I genijalno!

Naravno da šminka može biti povoljna! Dobar look u konačnici nema veze s novcem. Nego sa spretnošću. Čak profesionalni vizažisti ne troše prevelike iznose za svoj pribor. Nasuprot: Oni točno znaju gdje mogu uštedjeti kako bi šminka bila povoljna, ali zato izgled postao vrhunski. Odgovarajući proizvodi mogu se pronaći u dm-u. Ostatak Vam otkrivamo:

Šminka, povoljna i genijalna: Najbolji savjeti za uštedu kod šminkanja

Prvo prsti, zatim spužvica: pravilni redoslijed za puder

Beauty blender i kistovi pomažu u ravnomjernom nanošenju i savršenom stapanju pudera. Ono što mnogi ne znaju: Da bi šminka bila povoljna, ključno je kojim se redoslijedom nanosi. Ako se puder stavlja direktno na spužvicu, onda će ona upiti konzistenciju i doći će do bespotrebnog rasipanja pudera. Bolje je: Nanesite puder prvo prstima na kožu i tek zatim doradite sve pomoću beauty blendera ili kista.

Prazna maskara? Zasigurno nije!

Maskara je dio svakog dobrog make upa. Ali upravo zato što maskaru koristimo tako često, ona je stalno prazna. Ili barem tako mislimo. Najčešće se crna pasta jednostavno brzo isuši i četkica je zbog toga više ne može dobro primiti. Moramo li zbog toga odmah kupiti novu maskaru? Nipošto! Ako želite da Vam šminka ostane povoljna stavka, radije dodajte jednu do dvije kapi hidratantnih kapi za oko ili otopine za kontaktne leće, pomiješajte sve pomoću četkice i zatim se divite koliko je zapravo sadržaja još ostalo u ambalaži. Nevjerojatno!

Savršena prilagodba boje: jedna kap za sve boje

Zimi je naša koža svjetlija nego ljeti. To je jasno. Stoga bismo u skladu s tim trebali prilagoditi i svoj puder kako ne bismo na kraju imali umjetan look. Međutim, to ne znači da morate potrošiti puno novca na različite pudere. Ako želite da Vam šminka ostane povoljna stavka, radije posegnite za posebnim kapima boje, tzv. colour drops. Ti komprimirani pigmenti boje u ciljanoj se količini dodaju puderu kako bi se stupnjevito prilagodila njegova boja svakom tonu kože. Sve to funkcionira i s BB kremom.

Multifunkcionalna paleta: čini šminku povoljnom i genijalnom

U dm-u postoje odlične palete za šminkanje koje su multifunkcionalne i istovremeno povoljne. Naš savjet: Izaberite jednu paletu (sjenila) koja pretežito sadrži crvene, smeđe i nude tonove. Uz spretnu promjenu namjene ulovit ćete više muha jednim udarcem. Crveni tonovi se tako mogu koristiti i kao sjenilo i rumenilo ili kao podloga za matirani izgled usana. Smeđe nijanse također su prikladne kao sjenilo, ali i za dobro konturiranje. A svijetle nude nijanse dobro će Vam doći za postavljanje highlighta. Gotovo. Povoljno. Dobro.