Active Beauty
Ovako uspijeva color blocking za kosu

Color blocking je make up trend sezone.

Ovako uspijeva color blocking za kosu

Nakon odjeće i make upa sada će i kosa uroniti u more boja i šarenila. Važno je naglasiti da color blocking za kosu ne podrazumijeva samo novu boju, već i više boja. Ali bez brige, ne morate trajno hodati s izrazitim bojama u kosi jer postoji dovoljno mogućnosti koje možete isprobati.

 

Sprejevi za kosu jednostavno se koriste:

Nanijeti, ostaviti da se osuši – i gotovo. Malo je teže ako se odlučite nanositi sprej na pojedinačne pramenove jer točnost pri toj metodi i nije jednostavna.

Tko se odluči za ciljane pramenove, posegnut će za kredom za kosu:

Nanošenje dulje traje, ali složenije izmjene boje uspijevaju jednostavnije. Tko želi dugotrajniju boju, koja traje dulje od jednog pranja, odabrat će kolor-šampone.

Koje su kombinacije boja moguće za color blocking na kosi?

Sve koje vam se sviđaju, ali trebate obratiti pozornost na to da boje odgovaraju vašem tenu. Za prve pokušaje preporučuju se takozvane „underlights“ boje kod kojih gornji dio kose ostaje neutralan, a različite se boje pokazuju na donjem dijelu. Na taj će način učinak biti primjetan tek kada se bolje pogleda. Posebno će hrabri podijeliti kosu na dva dijela – jedan dio obojiti jednom, a drugi dio drugom, kontrastnom bojom.