Active Beauty
Trendovi za kosu

S vjetrom u kosi.

Trendovi za kosu

Kratka ili sa šiškama, raščupana ili ravna. Trendovi frizura 2017. godine poglavito iziskuju promjene – tako će danas kosa biti valovita, a sutra ekstremno mekana.

Pixie-Cut

Da se bira trend frizura u 2017., to bi bila frizura pixie-cut. Premda pixie na engleskom znači vilenjak, ovaj look nema baš ništa s valovitom grivom. Unatoč tomu, svojim vlasnicama daje ekstremno ženstvenu, ali i snažnu notu. Pixie-cut je kratka frizura kod koje se kombiniraju različite dužine pa je kosa s jedne strane ošišana na dva do tri milimetra, a na tjemenu do deset centimetara. Duži dio kose  može se stilizirati na raznorazne načine. Za nekoga tko se rado skriva iza svoje kose, ova frizura i nije rješenje jer baš nema puno kose iza koje bi se mogao skrivati. Pixie-cut je potpis iza kojega stoji ženstvena snaga, hrabrost i samopouzdanje.

Clavi-Cut

A sada na red dolazi poluduga kosa, a to znači ona koja pada do ključne kosti. Danas se pod clavi-cut podrazumijeva frizura koju smo ranije nazivali tek izraslom kratkom kosom (clavicle je engleska riječ za ključnu kost) što se smatra optimalnom dužinom za sve oblike lica. Takozvani clavi-cut je valovit ili blago valovit. Pritom je važno da omogućuje različite stylinge. Kosa se krati tako da frizura otvara dojam većeg volumena.  Zahvaljujući posebnom načinu slojevitog rezanja, kosa je poletnija za razliku od inačica ove frizure iz prethodne sezone.

Pony

Ova frizura  zauzela je svoje mjesto – na čelu. Kosu možete šišati kako vam najviše odgovara, a dopuštene su sve dužine. Kosa se može šišati stepenasto, može se ostaviti dužina ili se, pak, može sasvim šišati, stanjeno pri vrhovima ili asimetrično. Dozvoljene su i šiške, ali u stilu do it yourself. Ravna varijanta bi se trebala nositi rjeđe, trebala bi izgledati neuredno kao da ste netom protresli glavom.  Ova frizura pomlađuje kao nijedna druga, a uz nju se slaže stepenasto rezan ostatak kose.

Romantični look

Duga ili poluduga, blago valovita kosa pristaje baš svakoj ženi. U prednjem planu je prirodan izgled kose, a on se postiže različitim rezovima koji pogoduju blago valovitoj kosi. Kosa se nosi u raspuštenijoj varijanti, a to znači da se izbjegavaju stroge forme. Neuredna kosa izgleda kao da ste se netom probudili, a možete je dovesti u red, zahvaljujući različitim sprejevima ili uređajima za uvijanje. Dobro rješenje bit će i opušteniji look s ležernijim punđicama u obliku malih čvorova. Isto vrijedi i za pletene frizure koje i ove sezone ostaju popularne. Ako još niste naučili kako plesti kosu, trebali biste vježbati. Romantične verzije u  kombinaciji s vrpcama, cvijećem  i drugim dodacima za kosu. Na velika se vrata vratila i sitno uvijena kosa bilo da se radi o nekoliko pramenova bilo o cijeloj frizuri.

                                                            Ravna kosa

Ravna kosa u pravilu nije ništa drugo doli ekstremno ravna kosa koja je u suprotnosti s romantičnim lookom. Ni sama frizura ni dužina kose  ne igraju značajniju ulogu, jedini što dužu kosu treba duže strpljivo peglati. Look je minimalistički i moderan, ima određeni stupanj glamura i otvara velike mogućnosti za styling. Po sredini se može povući uredan razdjeljak ili se, pak, možete odlučiti za njegovu cik-cak verziju. Jako lijepo izgleda i efekt zalizane kose koji se postiže mokrim gelom.

Boje za kosu: Novi trendovi

 

Naše prirodnost i individualnost moraju biti vidljive i na našoj glavi. Posebne tehnike bojenja kose podržavaju taj trend.

Uz frizure, i bojenje kose podliježe određenim trendovima. Ove sezone pod povećalom je veliki trend povratka prirodi. U skladu s time možemo zaključiti kako su ekstremni eksperimenti s bojama dio prošlosti, dok boje moraju reflektirati odsjaj, a da pritom ne djeluju neprirodno. Važno je pronaći vlastiti tip izričaja bojom pri čemu treba ostati vjeran vlastitoj individualnosti. Topli odsjaj pristaje uz bilo koju boju, od plave pa sve do crvene. U spektru plavih boja preferiraju se nijanse koje vuku u smjeru bakrenog odsjaja, zlatne i rosé nijanse. Isto vrijedi i za smeđe tonove jer i oni su mekani, topli i djeluju prirodno. Smeđa boja kose osobito je prikladna za nove tehnike nanošenja boje kao što su stvaranje efekta mramorne boje ili, pak, tamnih i svijetlih efekata. Tako se, na primjer, prirodne nijanse boje kose s presijavajućim česticama postižu takozvanom slobodnom tehnikom.

Još se jedan trend bojenja kose oslanja na omiljenu opciju bayalage, a zove se root blurring. Kod ove tehnike važno je nijansirati prijelaze boje po dužini kose na još prirodniji način, počevši od samih vrhova. Kontuiranje kose također je postalo značajna tema jer je riječ o tehnici koja omogućuje igru svjetla i sjene oko lica baš kao i još jači odsjaj. 2017.će prvenstveno biti u znaku znalačkog isticanja vlastite boje kose koloracijama i posebnim tehnikama nanošenja boje.