Active Beauty
Novi trendovi u bojenju kose

Sve može, samo ne jedan ton.

Novi trendovi u bojenju kose

Sadržaj
Nude Blond
Pastelna i granny boja
Smeđi tonovi

Koristiti samo jednu boju kose – to je stvar prošlosti. Multitonovi čarobna je riječ ove sezone. To se odnosi na nude blond tonove, pastelnu i granny boju kose baš kao i smeđe tonove. Donosimo pregled.

Novi trend u bojenju kose ne dopušta više uporabu samo jednog tona. Boje za kosu napokon su se zasitile toga da svoju funkciju obavljaju samostalno pa sada nastupaju barem u parovima, a čak i u grupama. U konačnici, poznato je kako se u timskome radu postižu najbolji efekti. Takozvanom tehnikom multitonova postiže se individualna boja tako što se pri bojenju kose miješaju različite nijanse prirodnih boja. Ova tehnika najbolje rezultate postiže kod smeđe, crvene, a osobito plave kose. Efekt prirodnog izgleda kose postiže se zahvaljujući neprestanome razvoju tehnika nanošenja boja kao što je, na primjer, tehnika foilyage.

Zahvaljujući njoj, mogu se odrediti akcenti boje kojima se ističe individualnost i postižu presijavajući refleksi. Tako se uvijek doima kao da kosa ima prirodne pramenove – kao da je dobila dodatnu porciju sunca.

Nude blond: povratak plavuša

Ovo će biti dobra godina za plavuše i sve koji to žele postati! No premda blogeri i influenseri na socijalnim mrežama nastupaju eksperimentirajući poglavito s najhladnijim tonovima plave te pastelnim bojama, trend se u značajnoj mjeri okreće normalnim rješenjima. Boja sezone je nude blond. Riječ je o multitonalnoj boji kod koje se postiže savršena ravnoteža između pepeljastih i zlatnih blond nijansi. To znači, riječ je o mješavini toplih i hladnih tonova.

Nude blond se uvijek individualno prilagođava tenu što znaju samo profesionalci jer, slično kao i kod nude make-upa, cilj je postići besprijekoran rezultat. Besprijekoran, ali ne umjetan! Zato se preko cijele površine kose pravilno raspoređuju zlatni i pepeljasti tonovi koji određuju ukupan dojam. Prirodan se ton, dok god je riječ o blond nijansi, pritom uvijek mora presijavati. Tako se presijavaju tonovi, a rezultat djeluje ekstremno svježe i prirodno.

Pastelna & granny boja: novi tonovi u igri

Pastelne boje i granny kosa i 2018. godine bit će značajna tema. Pastelne boje kose manje su intenzivne i prikladnije su za svakodnevnu primjenu. Rijetko će se nanositi na cijelu kosu – pristup će više ići u smjeru zaigranog akcentuiranja na samo određenim mjestima. Raspoloživi spektar boja rasprostire se od boje lavande pa sve do ljubičaste.

Preporučujemo:

Purple. S L’Oréal Paris Colovista (#Purple Hair) bojom za kosu pokažite svoj stav.

Pink. Samo za odvažne.

Smeđi tonovi: snažna refleksija

I u slučaju smeđih tonova, sve će se vrtjeti oko bogatog izbora faceta i individualnog pristupa u postavljanju akcenata. U repertoaru će se naći refleksi zlatnih ili mednih tonova, baš kao i svi drugi tonovi koji imaju neke veze s bojom karamele čije su sve nijanse i različiti pristupi u sjenčanu trenutačno u fokusu.

Pod radnim nazivom „Tiger Eye“ opisan je jedan od najvećih trendova kod kojega se smeđa kosa po dužini posvjetljuje akcentima zlatne i brončane. Zahvaljujući tim prirodno postignutim svjetlosnim refleksima kosa djeluje osobito živahno, a pristaje svakome tenu.
“Tiger Eye” nema veze s divljom životinjom iz svoga naziva, nego s istoimenom vrstom kvarca. Smeđa kosa najprikladnija je za nove tehnike nanošenja boje kao što su balayage ili foilyage koje se nalaze u ponuditi frizerskih salona.

Preporučujemo:

Karamell. Garnier Olia boja za kosu (6.3. Karamel smeđa).

Čokolada. Schwarzkopf Color Expert boja za kosu u čokoladnom tonu (6.0).

Vrijedno znanja: što je, zapravo, tehnika foilyage?

Baš kao što joj samo ime kaže, riječ je o tehnici kod koje se koristi folija. Boja se prvo nanosi pomoću kista, a potom se na mjestima na kojima želimo istaknuti svjetlije nijanse, koriste aluminijske trake pomoću kojih možete postići intenzivnije svijetlije nijanse boje. Riječ je o tome da treba postići postupne, nježne prijelaze boje te po mogućnosti izbjegavati stroge kontraste. Kako biste postigli intenzitet boje, kod ove tehnike radije izostavite kosu uza samo vlasište, ali je zato primijenite na vrhovima.