Active Beauty
Najbolji wellness hoteli u obližnjim zemljama

Na dohvat ruke mogu se pronaći terme, lječilišta i wellness centri po fer cijenama.

Najbolji wellness hoteli u obližnjim zemljama

Mađarska

 

Mađarska je poznata po svojim brojnim termalnim izvorima, kažu da ih je više od tisuću. Posebice na zapadu zemlje, u Panoniji, vlada tradicija wellnessa koja se razvija već stoljećima. Ovaj dio Mađarske poznat je i kao „regija koja daje snagu“. U „mađarskoj ulici kupališta” nalaze se mjesta s termama poput Bad Bük, Bad Sárvár ili Bad Hévíz. Informacije: hellohungary.com

Terme Sárvár

Iz jednog izvora izvire voda temperature 43 stupnjeva Celzijevih, a u drugom je temperatura od čak 83 stupnjeva. 2010. godine Terme Sárvár su kompletno modernizirane i pretvorene u wellness centar. Spirit Hotel u blizini nagrađen je 2019. godine od strane European Spas Association (ESPA) kao „najinovativniji spa hotel u Europi“. Tamo se možete opuštati u 22 bazena (fotografija), jednom originalnom turskom hamamu i devet sauna. Medicinski spa centar u ponudi ima preko 100 tretmana iz cijelog svijeta.

Informacije: sarvarfurdo.hu, spirithotel.hu

Još više wellnessa

U malom selu Körmend od 2016. godine vas na relaksaciju poziva moderni i prilično otkačeni wellness centar Mjus World smješten u nekadašnjoj tvornici cipela.

Informacije: mjusworld.com

Posebnost Termi Lenti je Energetski park Svetog Juraja: On se nalazi na sjecištima energetskih linija za koje se tvrdi da imaju harmonizirajuće djelovanje.

Informacije: balancehotel.hu

Slovenija

 

Mala Slovenija zapanjuje nas svojom opsežnom wellness ponudom koja ukupno obuhvaća 15 prirodnih toplica. Bilo da se nalazite u Panonskoj nizini, u kršnom predjelu Alpa ili na Sredozemnom moru: Posvuda postoje termalni mineralni izvori. U lječilištu Rogaška Slatina čak izvire mineralna voda koja je po svom sastavu najbogatija magnezijem u cijelom svijetu. Većina termi nalazi se na sjeveroistoku zemlje nedaleko od Maribora i blizu Austrije.

Informacije: rogaska-medical.com, slovenia.info, slovenia-terme.si

Terme Olimia

Moderne i stilski uređene Terme Olimia s wellness centrom Orhidelia u Podčetrteku već su deseti put po redu odabrane za najbolje terme Slovenije. Olimia je ujedno i prva selfness destinacija Slovenije. Postoje brojni programi kako biste se doveli u fizičku i emocionalnu ravnotežu. Tko želi, može prenoćiti u luksuznim glamping šatorima.

Informacije: terme-olimia.com

Još više wellnessa

Slovenija nije samo zemlja wellnessa nego i zemlja meda. U Termama Laško te se dvije tradicije međusobno spajaju. Ljekoviti učinak meda primjenjuje se, primjerice, kod masaža medom ili kupki s medom.

Informacije: thermana.si

Otmjen i robustan osjećaj daju nam Rimske Terme. Bazeni su osmišljeni prema uzoru na rimske kupelji i punjeni su ljekovitom termalnom vodom.

Informacije: rimske-terme.si

Češka

 

Veličanstvena lječilišta iz prošlih vremena i romantični dvorci: Češka ima stoljetnu tradiciju lječilišta. Posebice povijesni gradovi s lječilištima u „trokutu toplica“, Karlsbad, Marienbad i Franzensbad, su legendarni.

Informacije: czechtourism.com

Wellness Resort Svata Katerina

Smješten u idiličnom šumskom području bez automobila u regiji Vysočina (Češko-moravska visočina) nalazi se Wellness Resort Svata Katerina koji je specijaliziran za pilates, jogu, kretanje, zdravu prehranu i ajurvedu. U wellness području i u sobama teče voda obogaćena mineralima iz izvora Svete Katarine. Posjetitelji se mogu opuštati i u prirodnom jezercu za kupanje ili na mjestima snage u šumi (fotografija).

Informacije: katerinaresort.cz

Još više wellnessa

U lječilištu Luhačovice obožavatelje wellnessa prije svega privlače kuće s četiri zvjezdice poput Alexandria ili hotela Jurkovic koji je zaštićen spomenik. Jedna posebnost je posljednja „zlatna“ kada od kojih je tamo početkom 20. stoljeća još bilo 80: U tim su se kadama izrađene od mjedenih legura ranije pružale kupke obogaćene mineralima. Položaj: oko 115 kilometara od Drasenhofena i 95 kilometara od graničnog prijelaza Reintal.

Informacije: lazneluhacovice.cz

Tipično za zemlju piva, Češku, su i pivske kupke u drvenim kadama. One osnažuju imunitet i opuštaju mišiće. Tradicionalne regije za to su Pilsen, i tu posebice hotel s četiri zvjezdice Purkmister, i Karlsbad. Nešto bliže Austriji nalazi se mala pivska kupelj u hotelu Svachovka s Mikrobrewery kod Český Krumlov.

Informacije: purkmeister.cz

Slovačka

 

Slovačka posjeduje preko 1.400 mineralnih i termalnih izvora. Pored tradicionalnih toplica postoje, prije svega na istoku zemlje, veliki, moderni wellness centri. Vrijedni posjeta su Spa Resort Thermal Šírava (thermalsirava.sk), Aquapark Tatralandia (tatralandia.sk) ili vodeni termalni park Bešenová (besenova.com).

Informacije: slovakia.travel

Wellness kompleks x-bionic Sphere

Novo, multifunkcionalno odredište za sport i opuštanje u Šamorinu nudi fitnes i wellness od A do Ž: od sportskih objekata dostojni olimpijskim pobjednicima preko kinodvorane, kuglanja i biljara pa sve do bazena za plivanje i velikog wellness područja (fotografija). Ovdje se možete opuštati u sedam sauni i parnih kupelji i trima jacuzzijima. Hotel u sklopu ovog odredišta nudi apartmane na vrhu objekta s VIP poslugom, dok će gladni obožavatelji wellnessa moći odabirati između nekoliko restorana.

Položaj: oko 26 kilometara od Bratislave.

Informacije: x-bionicsphere.com: x-bionicsphere.com

Još više wellnessa

Dunajská Streda. Položaj: oko 50 kilometara od Bratislave i 60 kilometara od graničnog prijelaza Kittsee.

Informacije: thermalpark.sk

Vodeni park Senec osvaja svojim stilski uređenim wellness utočištem. Smješten je u neposrednoj blizini popularnih prirodnih jezera Seneca.

Položaj: udaljeno oko 35 kilometara od Bratislave.

Informacije: aquaparksenec.sk