Active Beauty
Konačno pronađen – savršeni ruž za usne!

Svaka žena je u potrazi za savršenim ružom za usne.

Konačno pronađen – savršeni ruž za usne!

Crvena ili pink? Mat ili sjajno? Tekuće ili u sticku? Svemir ruževa za usne kao da ne poznaje granice. Svaka žena ima svoje osobne preferencije, ali koji od svih silnih ruževa ide uz koji tip? Sljedećim savjetovanjem želimo pomoći da konačno pronađete onog pravog partnera. Mislimo, naravno, na pravi ruž za usne.

Osnova svake dobre veze je briga. Onda će sve ići glatko i s ljubljenjem. Usta se vesele intenzivnoj brizi u obliku pilinga i balzama. Za ujednačen konačan rezultat usne bi trebale imati što manje mrtvih stanica kože, ureza i sitnih bora. Program njege započinje pilingom. On se može kupiti gotov, ali se i jednostavno da napraviti (v. savjete dolje). Ako baš ništa nemate pri ruci, poslužit će i stara četkica za zube. No, bez obzira s kojim sredstvom, važno je da ne trljate presnažno. Balzam za usne zaokružit će cijeli program njege.

On bi se svakako trebao dobro upiti prije nego nastavite. Jer što su usne masnije, to je skliskija površina i ruž će sve slabije držati. Zato se usne prije šminkanja za svaki slučaj tapkajući prebrišu kozmetičkom maramicom.

Nakon njege slijedi nanošenje baze u obliku primera za usne. Njime ćete ne samo zagladiti kožu usana i time produžiti postojanost ruža za usne, nego i pojačati intenzitet boje. Za fiksiranje kontura i sprječavanje da boja viri preko rubova usana se na usnama kasnije povlači još i olovka za usne. Koji trikovi šminkanja postoje za koji tip usana doznajte ovdje:

Pravilna tehnika šminkanja za…

Tanke usnice:

Osobe koje priželjkuju punije usne jednostavno si ih tako mogu i našminkati. Osnovni sastojci: svijetli ruž za usne, olovka za usne koja je nijansu tamnija i sjajilo za usne. Prvo se olovka za usne povlači po vanjskom rubu usana – tako će se optimalno iskoristiti površina, a da ne djeluje neprirodno. Zatim svjetliji ruž za usne nanesite pomoću kista za usne i nježno stopite prijelaze prema olovci za usne. Trebao bi se prepoznati decentan prijelaz sa svjetlijeg prema tamnijem. Ružičasti tonovi ili tonovi breskve posebno dobro djeluju kao ruž za usne, dok zbog pretamnih boja usnice djeluju uže. Ali i kod ljubiteljica crvene se ova tehnika može primijeniti: s intenzivnom, svijetlom bojom trešnje kao ruž za usne i nešto tamnijom olovkom za usne. Za kraj još nanesite malo sjajila po sredini usana što će ih dodatno napumpati. Tko više voli jednostavnije opcije, posegnut će za takozvanim proizvodima za povećanje usana. Sastojci poput hijalurona će nabubriti usne, dok mentol ili čili stvaraju osjećaj blagog peckanja i također osiguravaju puninu.

Tanku gornju usnicu:

Ako želite izjednačiti tanku gornju usnicu, olovku za usne ćete povući samo po vanjskom rubu gornje usnice. Kod donje usnice ostanite malo unutar ruba. Za kraj sjajilo nanesite samo po sredini gornje usne. Dodatno možete naglasiti Amorov luk pomoću malo highlightera zbog čega će gornja usnica također ostavljati puniji dojam.

Tanku donju usnicu:

Ovdje vrijedi isti trik kao i kod tanke gornje usnice, samo obrnuto. Još jedan savjet za izjednačavanje različitih oblika usana: Na gornju usnicu nanesite ruž za usne u dva sloja, tako će djelovati tamnija i tanja te će se optički uskladiti s donjom usnom.

Pune usne:

Iako to vjerojatno samo malo osoba želi, pune usne se upotrebom šminke, naravno, mogu optički stanjiti. Za to su najbolji mat ruževi za usne u tamnim bojama bobičastog voća.

Sitne bore na usnama:

Ako se ruž za usne stalno sakriva u sitnim borama usana, čak Vas ni najljepša boja neće razveseliti. Pored pravilne pripreme s redovitim pilinzima pomoći će i primer za ujednačavanje tih sitnih bora. Jako važno: Uvijek radite s kistom za usne! Samo tako se može postići što ujednačenija površina.

Kako odabrati pravu boju?

Pitanje svih pitanja – koju boju ruža želite? Kako bi doista odgovarala, prvo je najvažnije odrediti vlastiti podton kože. Za to je najbolje pri dnevnoj svjetlosti pogledati unutarnju stranu zapešća.

Ako su žile više plave boje, imate hladni podton kože, a ako su zelenije, onda topli. Hladni tip bi ujedno trebao posezati za hladnim, plavkastim bojama, primjerice ljubičastim bojama, dok toplijem tipu pristaju tople, žućkaste nijanse kao što su narančasta ili boja breskve.