Active Beauty
Keksi s kokosovim maslacem

Savršeni kolačići.

Keksi s kokosovim maslacem

Ukusni i jednostavni za pripremu.

Vrijeme pripreme: 1 sat i 30 minuta

Sastojci za pripremu dvaju limova za kolače:

  • 200 g pirovog brašna
  • 50 g mljevenih badema
  • 3/4 čajne žlice soli
  • 120 g kokosova ulja
  • 100 ml javorova sirupa
  • naribana kora jednog limuna
  • 2 jušne žlice šećera u prahu za posipanje

Priprema:

  1. sve sastojke izuzev šećera u prahu umutiti štapnom miješalicom, a dobivenu smjesu formirati u kuglice, zamotati u foliju, pritisnuti tako da se spljošte pa ostaviti jedan sat u hladnjaku.
  2. pećnicu zagrijati na 180 °C.
  3. tijesto razvući na 0,5 cm debljine. Formirati kekse pomoću kalupa i poredati na lim obložen papirom za pečenje.
  4. od ostataka tijesta nanovo oblikovati kuglice, razvući i formirati kekse. Ako tijesto u postupku previše omekša, potrebno ga je još jednom omotati u foliju i ostaviti u hladnjak, a potom izraditi.
  5. kekse peći 9 – 10 minuta sve dok na rubovima ne poprime blagu smećkastu boju. Kad su gotovi, ostaviti da se hlade pa posuti šećerom u prahu.

Dok se u Austriji u vrijeme Adventa uz čaj i kavu prvenstveno poslužuju vanilin kiflice, keks od kokosa i zvjezdice od cimeta, u nekim dijelovima Hrvatske poslužuju se štrudle s različitim nadjevima.