Active Beauty
Bezvremenska ljepota

Klasika je vječna.

Bezvremenska ljepota

Među novim make-up trendovima svaka žena pronaći će nešto za sebe. Jedini je uvjet volja da se isproba nešto novo. A godine nisu važne.

Golden Eye

Boja: zlatna
Tekstura: tekući tuš za oči ili kremasto sjenilo, blagi pigmenti
Tehnika: tapkanje

Mrvica glamura u svakodnevici nikad ne može škoditi. Pritom trend zlata u kozmetičkim proizvodima poprima posve različite oblike. Dolazi u obliku svjetlucajućeg zlatnog sjenila, ili kao jednostavni tuš za oči, kao zlato u listićima na kapcima ili obrvama. Kao highlighter na jagodičnim kostima ili lak za nokte odavno nam je već poznat. Često su dovoljni tek mali zlatni detalji da se privuku svi pogledi

Baš ovako: Za ovaj glamurozni dnevni look koristi se ili tekući tuš za oči ili kremasto sjenilo. Budući da za ovakav izgled nije bitna preciznost, mogu ga isprobati i manje uvježbane korisnice. „Kremaste teksture najprije se nanose na kapak, zatim se prstima razmažu i tapkaju.“ objašnjava make-up artistica Julia Marinics.

Maskara u boji

Boja: plava
Tekstura: maskara

Veliki trend šminkanja iz 90-ih napokon se vraća, i to na velika vrata! Maskara u boji u nadolazećoj će sezoni biti vrlo upečatljiva. Dok su se u 90-ima morali zadovoljiti plavom i zelenom, izbor koji se sada nudi stvarno je zabavan. Od ljubičaste i ružičaste, do žute i narančaste naći će se sve što vam srce poželi. Šarena maskara uvijek izgleda svježe i pomalo odvažno, a pritom nije pretjerana.

Baš ovako: „Pri korištenju maskare u boji možete prije nanošenja trepavice oblikovati uvijačem i eventualno koristiti posebni serum za njegu.“ savjetuje make-up artistica Julia Marinics. „ Kako bi željena boja bila upečatljivija, na trepavice se najprije nanosi bijela maskara. Tek onda se nanosi prvi sloj maskare u boji. Prije drugog sloja slijepljene trepavice razdvajaju se četkicom za trepavice. Kod nanošenja drugog sloja boje, na trepavice zapravo ne treba nanijeti puno boje, već ih samo dotaknuti. Kako biste objedinili izgled ili ga poboljšali, možete na kapke nanijeti sjenilo u kontrastnoj boji.“

Dewy-Look

Boja: prirodna
Tekstura: sjajilo za lice, sjaj i highlighter
Tehnika: nanošenje beauty-blenderom

Obilno hidratizirana koža poput rose, koža koja izgleda zdravo i svježe: koža s tzv. „dewy efektom“ je izgled koji će biti trend nadolazeće sezone. „Dewy“ je termin iz engleskog i znači „vlažan kao rosa“. Teksture poput gela, tekući sjaj i jako puno sjajila najvažniji su elementi za ovaj efekt „mokre šminke“ koji djeluje tako prirodno. Zahvaljujući tekućim sastojcima, ten djeluje nježnije nego pri korištenju highlightera. Baza za ovaj izgled je dobro hidratizirana koža koja se može postići korištenjem hidratantnih krema ili seruma.

Baš ovako:Vlažna BB krema miješa se s tekućim highlighterom na nadlanici i nanosi se vlažnim beauty-blenderom. Ova mješavina zaslužna je za svjetlucavu kožu. A s hidratizirajućim concealerom prekrivaju se eventualni podočnjaci. Za postizanje sjaja, sjajilo se ne nanosi samo na usne, već i na kapke.“Ako nemate sjajilo na raspolaganju, možete koristiti druge tvari koje se ne upijaju brzo u kožu, primjerice vazelin“, odaje nam vizažistica Julia Marinics. Na kraju krajeva sjajilo se može nanijeti i ispod obrva ili iznad usana

 

Wine Lips

Boja: boja crvenog vina
Tekstura: mat ili sjaj
Tehnika: nanošenje kistom

Statement lips ili power lips vole biti u središtu pozornosti i uglavnom ne pristaju na kompromise. U sezoni koja slijedi bit će posebno tamne. Od bordo preko boje rubina do purpurno crvene. Za usne boje vina nema normi ni dobnih granica, ali usne moraju biti savršeno njegovane. To se najbolje postiže tzv. tehnikom lip scrub nakon koje slijedi hidratantna njega. Ako nemate proizvode za njegu kod kuće, možete nešto na brzinu pripremiti, kaže vizažistica Julia Marinics: „Za pripremu brzog i učinkovitog pilinga za usne pomiješa se krupni šećer s vazelinom, i ta se mješavina oprezno utrlja na usne.“

Baš ovako: „Dobar trik je i obrubljivanje concealerom“ kaže Julia Marinics. On se kistom nanosi oko ruba usana i potrebno ga je dobro sjediniti pokretima prema van. „Tako nastaju svjetla mjesta koja nakon nanošenja boje na usne dolaze do izražaja. Za optimalan rezultat nanosi se više slojeva ruža za usne. Nakon prvog sloja boja se obriše lagano tupkajući kozmetičkom maramicom, a zatim se nanese još jedan sloj.

No Mascara Look

Boja: prozirna i svjetloplava
Tekstura: maskara, jaki pigmenti
Technika: nanošenje prstima

Opis ovog izgleda pomalo navodi na krivi trag. Jer „bez“ nije stvarno stanje stvari. Trendom šminkanja bez maskare dominiraju posebice trepavice koje izgledaju prirodno, koje moraju biti savršeno razdvojene i koje se oblikuju nevidljivim pomagačima. Ove prirodne, „bezbojne“ trepavice lijep su kontrast inače dramatičnom načinu šminkanja očiju i definitivno izraz trenda beauty positivity.

Baš ovako: Najprije se trepavice odvoje četkicom, na kraju se oblikuju uvijačem. Ako želite dodatno oblikovati trepavice, možete koristiti prozirnu maskaru. Takvi prozirni gelovi održavaju oblik trepavica i intenziviraju ton prirodne boje. I primer za oblikovanje ovdje će dobro poslužiti. Područje oko očiju nakon toga izgleda sjajnije i svježije. Za kraj upotrijebite još dašak svijetloplavog sjenila koje nanesite laganim tapkanjem na kapke.

Instagram ideje – bezvremenska ljepota