Active Beauty
8 razloga zašto se volimo šminkati

Dobar make-up ne čini samo žene ljepšima, već i ponosnima, sretnima čak i uspješnijima.

8 razloga zašto se volimo šminkati

Neupitno, zapanjujuće izgledamo i bez šminke. Zašto svejedno volimo koristiti rumenilo i ruž? Rado Vam otkrivamo:

Zašto se volimo šminkati:

Lijepo postaje još ljepše

Dobar make-up ne krije nas. Ne, čak je i obrnuto: dobar make-up naglašava ono što kod nas posebno lijepo izgleda. To može biti senzualnost, dramatičan pogled ili simpatični nestašni nos: uz nekoliko pametnih trikova za šminkanje, jednostavno se volimo još više.

Boja Vas čini sretnima

Iskreno, svakodnevica je često dovoljno siva. Protiv vječne monotonije postoji genijalno sredstvo – šarena paleta sjenila. Čim otvorite poklopac, vedre i radosne boje iskaču – i to je zarazno. Ovdje malo ružičaste, malo boje breskve i život je šareniji, raspoloženje je bolje i ten je nekako osvježen. Da, tako je jednostavno.

Make-up razveseljava

Svatko tko naiđe na umoran turobni izraz u ogledalu, osjeća se kako i izgleda: umorno i loše. Ali, i to je razlog zašto toliko volimo šminku – obrnuto vrijedi isto: gledamo li ružičaste obraze, sjajne oči i našminkane usne koje sjaje, osjećamo vatromet dobrog raspoloženja. Usput, to je i razlog zašto se posebno volimo šminkati ujutro – dobar make-up poticajniji je od šalice kave.

Šminkanje Vas čini ženstvenima

Teško da je neka gesta toliko senzualna kao žena koja nanosi ruž za usne s blago otvorenim ustima, koje zatim čvrsto stisne i pogleda se u ogledalo sa samozadovoljnim osmijehom. Make-up Vas čini ženstvenima. I to ne zato što poboljšavamo svoj izgled puderom, rumenilom i drugim make-up proizvodima, već zato što nanošenjem šminke pokazujemo da vodimo računa o sebi. Naglašavamo naše prednosti i osjećamo se ugodno u svojoj koži. To se zove samozadovoljstvo. I odličan je osjećaj!

Jer nas čini jakima

Prvi dojam je vizualan – to je činjenica. Malo šminke može nesvjesno pomoći dojmu, posebno na poslu ili na dejtu. Kad znamo da izgledamo dobro (zahvaljujući nekom rumenilu, ružu za usne i maskari), izgledamo samopouzdanije i rješavamo konkurenciju u rekordnom roku. Šminka Vas čini jakima – ne samo vizualno, nego i mentalno!

Moje novo ja: zašto se možemo iznova „izmisliti“ šminkom?

Svijetlo crveni ruž i tamni smokey eyes govore drukčijim jezikom od rumenih obraza i nenašminkanih usana. Make-up šalje signale. A to su samo oni signali koje želimo. Želimo li biti ozbiljna poslovna dama, nevinašce ili divlja hipi djevojka, s pravim make-upom možemo se uklopiti u bilo koju ulogu koju želimo – nekomplicirano, brzo i uvijek lijepo.

Isprobavanje je uzbudljivo

Moderni make-up sadrži hrpu iznenađenja fascinantnih konzistencija, pametnih tehnologija i čarobnih učinaka. Od highlightera koji naš ten čini blistavim do genijalnih tekstura podloga, kojima bore, ožiljci i prištići nestaju kao čarolijom odneseni: zabavno je eksperimentirati sa svim kutijicama i tubama make-upa. Zašto ne? Na kraju krajeva, šminkanje je luksuz koji zasigurno nije nužan za život, ali ga svakako uljepšava.

Jer nam dobro ide

Make-up čini dobro raspoloženje još boljim. Ako uzmemo vrijeme za kompletni make-up, šarene konture usana i slično, obično to ne činimo kad imamo velikih briga u životu. Naprotiv, priuštimo si malo luksuznog make-upa kad stvari ionako dobro napreduju, kad imamo vremena i višak slobodnog vremena i kad samo želimo nešto lijepo. I upravo je u tome stvar: počastite se nečim dobrim. I stavite točku na i nanošenjem savršenog ruža za usne. Čemu inače život (i make-up), ako ne za potpunu radost!?