Active Beauty
8 genijalnih beauty savjeta koje biste trebali znati

Nikad više urasle dlačice, prištići i masna kosa: ovi beauty savjeti toliko su dobri.

8 genijalnih beauty savjeta koje biste trebali znati

Korištenje kreme protiv hemoroida za oči? Da, postoje beauty savjeti o kojima se nerado govori jer su na neki način neugodni. Ali postoje i oni o kojima se trebalo puno ranije govoriti. Ove genijalne beauty savjete vrlo rado bismo ranije preporučili – ne samo sebi, nego i Vama:

 

Beauty savjeti za nečistu kožu: ne dopustite bubuljicama da uopće nastanu

Miteseri i bubuljice nastaju onda, kada je gornji sloj kože tvrd i rožnat, pore začepljene te prljavština ne može iz njih izaći. Tada dolazi do malih upala, a time i do bubuljica. Što pomaže: preventivne mjere koje gornji sloj kože održavaju mekim i propustljivim. Parne kupke (idealno s dodatkom ulja čajevca jer on djeluje protuupalno) i piling, trebali bi se u toj kombinaciji redovito prakticirati najmanje tri puta tjedno (češće kod posebno masne kože). Tako možemo rizik od bubuljica svesti na minimum. Enzimski pilinzi posebno se preporučuju. Prilično jednostavno – a ipak tako efikasno.

Nikad više prištići od brijanja: lako ih spriječite

Oduvijek smo bili u potrazi za učinkovitim savjetima protiv bolnih i upalnih prištića koji nastaju od brijanja – i evo pronašli smo ih. Kao prvo, prije brijanja kožu pripremite toplim čajem od kamilice, koji nanesite pomoću namočene rukavice za kupanje. Od topline omekšaju pore, što olakšava brijanje dlačica. Kao drugo, nakon brijanja kožu posipajte baby puderom – on ne samo da upija znoj i na taj način sprječava upalu, već također štiti od trenja odjeće, koje može biti uzrok prištića i upale.

Trik je u podlozi: ovako make-up djeluje puno prirodnije

Zašto podlogu za make-up nismo i prije nanosili vlažnom spužvicom? Na taj način podloga se nanosi ravnomjernije, zbog dodatne vlažnosti djeluje svježija i prozračnija te ne nastaju oni grubi prelazi između lica i vrata. Jednostavno genijalno! I to nije sve: ako u podlogu za make-up ubuduće dodate nekoliko kapljica ulja (npr. kokosovog ili bademovog ulja) stvorit ćete taj prirodni glow efekt koji s nijednim highlighterom na svijetu nećete postići. Mi kažemo: wow!

Osušite kosu za tren

Za pametne beauty trikove ponekad su potrebna neobična sredstva. Baš kao za ovaj trik za ultra brzo osušenu kosu: nakon pranja kose jednostavno koristite krpu za suđe od mikrovlakana kojom ćete lagano protrljati kosu. Nijedan ručnik na svijetu ne upija tako dobro kao krpa od mikrovlakana – a kosa se suši gotovo dvostruko brže!

Ukosnice za kosu: konačno više neće ispadati

Je li i Vama ukosnice često ispadaju iz kose? Onda odsada pokušajte s ovim trikom: prije korištenja ukosnice najprije posipajte s malo baby pudera, a zatim ih pošpricajte lakom za kosu. Tako će površina ukosnica postati grublja i bolje držati u kosi. Frizura će sigurno stajati, ne brinite.

Crvene mrlje magično će nestati

Vrag nam nije dao mira da bubuljice ostavimo na miru, a kao posljedica toga nastaju crvene mrlje, koje nisu nimalo lijepe. Ali srećom, imamo rješenje: kapi za oči – nekoliko kapljica nanesite na crvenu mrlju. Kapi za oči sadrže djelotvorne sastojke koji skupljaju krvne žile i crvenilo nestaje u trenu.

Beauty savjeti za blistav ruž

Želite da boja Vašeg ruža baš zablista? Nema problema: kao podlogu na usne nanesite bijelu olovku za oči. Kad preko nje nanesete ruž njegova boja odmah izgleda svježije i blistavije. Isti efekt postižete i sa sjenilom za oči.

Uklanjanje laka za nokte bez razmazivanja

Ako ne znate: nakon uklanjanja šarenih lakova za nokte, nokti su lijepi i čisti, ali koža prstiju potpuno je obojena. Što pomaže? Genijalni beauty savjeti poput ovog: kožu oko nokta namažite uljem ili vazelinom prije uklanjanja laka. Masnoća stvara neku vrstu zaštitne barijere protiv razmazivanja boje.