Active Beauty
3 razloga zašto se više ne želimo odreći primera

Ono što mogu filteri na Instagramu, primeri mogu jednako tako dobro.

3 razloga zašto se više ne želimo odreći primera

Ranije je to bio tajni potez make up artista, no u međuvremenu možemo kupiti primere i u dm-u – i podariti si savršen ten i blistavu kožu za posebne prilike. Primjena se može jednostavno integrirati u rutinu za njegu ljepote: Najbolje je da primer nanesete kao bazu za šminku nakon čišćenja lica i njege kože. Jer primer će se pobrinuti ne samo za bolji izgled kože, već i za to da tekući puder i sjenilo ostanu dulje tamo gdje trebaju biti.

Iako zvuči primamljivo, primer ne biste trebali koristiti svaki dan jer silikoni koje primer sadrži, a koji našu kožu čine tako uglađenom, mogu s vremenom začepiti pore. Stoga se tajno oružje za ljepotu preporuča nanositi samo one dane kada šminka treba posebno dugo ostati savršena. Zašto će primeri unatoč tome sigurno uskoro postati neizostavni proizvod za Vašu ljepotu? Otkrit ćemo tri dobra razloga zašto ih se više ne želimo odreći.

3 dobra razloga zašto su primeri bolji nego bilo koji filter na Instagramu?

  1. Primeri optimiziraju kožu – ne samo na fotografijama

Primer na koži djeluje poput istančane baze, kaže stručnjakinja za ljepotu Madeleine Sommerlat. Jer zbog velikog udjela silikona mogu se izravnati najfinije neravnine i time u trenu optimizirati izgled kože. U međuvremenu – i u dm-u – postoje mnogi primeri koji različito djeluju, ovisno o sastojcima: Na primjer za lijep sjaj s ružičastom bojom gline ili s puderom za matirajući učinak.

  1. Primeri šminku čine izdržljivijom

Šminka koja opstane neoštećena i u proplesanim noćima? Primer to omogućuje. Nanesen ujutro nakon čišćenja kože i dnevne njege, ravnomjerno nanesen služi i kao idealna baza za šminku. Preporučuje se osim toga primer i kao podlogu za sjenilo. On sprječava da se šminka za oči nakon nekog vremena zadržava u pregibima ili da se razmaže.

Savjet: Za ravnomjeran izgled potrebno je na očni kapak još jednom nanijeti primer prije nanošenja sjenila.

  1. Primer za svaki problemčić

Niste sigurni koji primer biste trebali odabrati? Vjerujte svojim potrebama: Ako je Vaša koža sklona crvenilima ili prištićima, primer sa zelenom podnijansom je sigurno dobar odabir. On optički izjednačuje crvene tonove. Ipak želite finije pore? U tom slučaju može pomoći formula bez ulja. I prirodna kozmetika s hamamelisom može optički suziti pore.