Menu

Fitnes-blog

Nema više izlika. Pokrenite se!

Home » Ljepota » Fitnes-blog - 02.2017

Ne možemo tvrditi kako je surfanje internetom sportska aktivnost. No može biti odskočna daska; motivacija potrebna kako bismo raspakirali strunjaču za jogu, sjeli na spravu za vježbanje ili obuli tenisice za trčanje.  Trenutačno su jako popularne internetske stranice kao i profili na društvenim mrežama. Donosimo pregled koji bi vam mogao biti od koristi.

Yoga koju ćete likeati

Lijepa si upravo takva kakva jesi. To je moto istaknut na stranici Nude Yoga Girl koji nadahnjuje. Isto vrijedi i za autoričine fotografije. Zahvaljujući artističkim crno-bijelim snimkama, 25-ogodišnjakinja je postala jedna od omiljenih instagram blogerica koja ima oko pola milijuna pratitelja.

Premda se na fotografijama može vidjeti u potpuno nagom izdanju, instagram je nije blokirao jer na fotografijama, koje sama obrađuje, zauzima takve poze da se ne vide „problematični“ dijelovi tijela. Na svojoj stranici želi spojiti dvije svoje strasti: jogu i fotografiranje i pritom nadahnuti ljude na to da osvijeste vlastito tijelo.

Izvrsne fotografije i brojni joga-položaji čekaju vas i na instagram stranici Talije Grace Perez alias talia_sutra koja prakticira jogu od svoje šeste godine. Preselila se iz New Yorka u Jeruzalem, radi kao instruktorica joge, a svojim znanjem fascinira više od 200.000 pratitelja. Stranice Kerri Verna koja se predstavlja pod imenom Beach Yoga Girl, nisu u tolikoj mjeri umjetničke, ali zato broje oko milijun fanova, zahvaljujući izazovima u izvođenju joge na otvorenome, na plaži i u planinama. Svoje uratke rado će začiniti s prstohvatom humora.

Tu je i stranica Rachel Brathen čije izvještaje o istoj temi popraćene vlastitim iskustvima prati gotovo dva milijuna ljudi. Švedsku autoricu bestsellera, motivacijsku trenericu i međunarodnu trenericu joge trenutačno možemo pratiti dok trenira uz more i pritom se diviti njezinom trbuhu koji postaje sve veći jer je Rachel trudna. Austrijanka Ju Schneeeberger vodi blog Ju Yogi na kojem se bavi temama kao što su joga, ali i održivost, veganstvo ili radost življenja. Ova mlada grafičarka prisutna je i na instagramu.

Fitness koji ćete likeati

U teretani, na traci za trčanje ili na košarci: Victoria’s Secret model Izabel Goulart rado demonstrira kako je tijelo iz snova rezultat napornoga rada. Na svome profilu na instagramu ova Brazilka gotovo trima milijunima pratitelja redovito prezentira fotografije i kratke video-uratke snimljene dok vježba. Njezina kolegica na društvenim mrežama, Djane Hannah Bronfman, jaše, ide u ribolov, igra tenis ili trenira na  tanjuru za balansiranje. Njezin raznolik sportski program dosada je privukao više od 300.000 redovitih pratitelja.

 

 

And we back @brendanfallis Stop making me beg you to do this! I know you love it! #hbfit 🌊💙 #sundaysareforlovers

A photo posted by Hannah Bronfman (@hannahbronfman) on

 

Natalie Uhrling dijeli svoje otkačene fotografije iz fitness-studija i s hiking-ruta, a riječ je o autorici programa za fitness – NuUFit u sklopu kojega je napisala brojne motivirajuće tekstove s ciljem poticanja žena na vježbanje.

Misty Copeland, solistica Američkog baletnog teatra pod imenom mistyonpointe na instagramu objavljuje inspirativne fotografije plesa, a  Mary Helen Bowers, isto profesionalna plesačica, svoje treninge objavljuje na You-Tubeu, u svome blogu te na instagramu. Osobito je slatko što joj se na fotografijama u vježbanju pridružuje i njezina mala kći.

 

Street style, #BalletBeautifulStyle ❤️ #BalletBeautiful #pointe #dance 📷 @michaelbeauplet

Ein von Mary Helen Bowers (@balletbeautiful) gepostetes Foto am

U Austriji trenutačno raste popularnost stranica na instagramu Julije i Stephanie Bässler koje su pokazale da sixpack može dobro izgledati i na ženama. Riječ je o blizankama koje treniraju već četiri godine i u međuvremenu su podijelile svoju priču o uspjehu s više od 100.000 pratitelja. Ranije su bile zabrinjavajuće mršave, a danas su fit, jake i puno se bolje osjećaju u vlastitoj koži. Njihov moto glasi: Define your own beauty. Ili, kako Stephanie kaže: „Tko odlučuje o tome u koji biste broj hlača trebali stati? Tko definira savršenu figuru? Tko određuje estetske kriterije? Tko će ti reći koliko kilograma je „dobro“? Tko određuje koliki je dozvoljeni udio masti u organizmu? Koliko mišićne mase moramo imati? Odgovor na sva ova pitanja je jednostavan – samo TI i nitko drugi.“

Rado je posjećen fitness-blog Klare Fuchs. 22-godišnja studentica kineziologije iz Graza u djetinjstvu se bavila skijaškim trčanjem i plesom, a ostvarivala je rezultate i na natjecanjima u triatlonu. Danas novim generacijama predaje svoje znanje  kao trenerica u štajerskoj Udruzi za triatlon te je aktivna kao blogerica i instagram blogerica. Na simpatično uređenim stranicama pronaći ćete teme vezane za sport, samopouzdanje ili zdravu prehranu.

Trčanje koje ćete likeati

 

Prvo se ulogiraj, a onda joggiraj

Janae Jacobs pokrenula je svoj blog hungryrunnergirl iz dosade jer se bila ozlijedila na bostonskom maratonu 2010. pa je zato morala napraviti stanku. Na blogu prenosi svoja iskustva iz života supruge, majke, maćehe i vlasnice psa. Naravno, piše i o trčanju. Na svom profilu na instagramu objavljuje fotografije obitelji i s treninga što se pokazuje jako uspješnom jer nadahnjuje gotovo 40.000 followera. I njemačka atletičaraka Gesa Krause na instagramu pruža uvid u svoj privatni život. Na njezinom ćete profilu najviše saznati o njezinim treninzima kao i njezinim prehrambenim navikama. Posebna disciplina 24-ogodišnje europske prvakinje 2016. je trčanje s preprekama na 3000 metara u kojem je od prošle godine i vlasnica njemačkog rekorda.

 

Manje poznata, ali jednako uspješna je i strastvena trkačica Carina, dizajnerica koja je sa svojim prijateljem proputovala Panamericanu u 30 godina staroj VW Westfaliji te su svoje savjete za putovanje podijelili na blogu www.travelrunplay.de. Vrijedi pogledati i njihove slike s putovanja koje su objavili na instagramu.  Sportska novinarka Edith Zuschmann posvetila je svoj blog Running Zuschi prirodi i trčanju. Na njezinoj stranici o toj se temi mogu pronaći savjeti za putovanje, rezervaciju i odabir termina projekata trčanja. Puno se fotografija može pronaći i na njezinom instagramu. Na instagramu je i višestruka austrijska državna prvakinja Elisabeth Niedereder. Stiliziranim fotografijama i inspirativnim videima motivira sljedbenike da i sami upišu školu trčanja i da usput naprave nekoliko svojih slika koje mogu objaviti na svom profilu.

 

Svježi zrakVodeni sportovi koje ćete likeati
Prema gore
OKViše informacija