Menu

Ženska strana trčanja

10.6.2017. čekamo vas na Jarunu - 6. dm ženska utrka!

Home » Užitak » Sport i fitness » Ženska strana trčanja - 04.2017

dm ženska utrka u Hrvatskoj održat će se 10.6. na zagrebačkom Jarunu s početkom u 17:00 h. Dovoljno nam je vremena ostalo da se pripremimo na kvalitetan način: da se prijavimo putem terminala u bilo kojoj dm prodavaonici, ali i da se dovedemo u formu. Prijaviti se možete i na dan eventa uplatom na štadu udruge Europa Donna Hrvatska.

Neka obrojavanje počne!

Pripremite se

Subota provedena u pokretu. Prošle godine, za oko 5000 trkačica i djece trkača. Toliko žena na okupu, od početnika entuzijasta koji su uživali u rekrativnome dijelu utrke preko najmanjih sudionika dm babybonus utrke pa sve do iskusnih atletičarki koje su okušale svoju spremu na profesionalnoj utrci. Okupili su se tom prigodom svi uzrasti sa zajedničkim ciljem: zabaviti se, rekreirati se, ali se malo i oznojiti i, što je najvažnije, sa svojom pratnjom adekvatno uživati na dm ženskoj utrci – druženju za cijelu obitelj.

Moglo bi vas zanimati

Fitnes-blog 

Do 6. dm ženske utrke ostalo je još malo vremena i zato bi bilo dobro prikupiti nekoliko dobrih savjeta koji nam mogu pomoći u pripremi. A najvažnije je do početka utrke redovito trenirati, i to tri puta tjedno uz pravilne razmake kako biste se uspjeli i odmoriti. Osobito to vrijedi za osobe koje su se kasno odlučile na pripremu – one ne smiju pretjerivati kako ne bi opteretile mišiće i tetive. Radije odradite redovit osnovni trening nego da pretjerate jer postoji opasnost da na sam dan utrke ni ne stignete do cilja. Ako ste se odučili dostići neke značajnije rezultate i želite povećati tempo, onda počnite s kraćim, a intenzivnijim trčanjem.

Intervalni trening idealan je ako želite povećati svoju brzinu. Tempo trčanja pritom se naizmjence povećava i smanjuje. Optimalno je uzeti jednu minutu kao vremensko razdoblje u sklopu kojega ćete odraditi intenzivniji interval treninga, a potom trčite dvije minute uobičajenim tempom. Pritom je termin „intenzivniji“ subjektivan pa ni tu ne trebate pretjerivati. Ovaj trening možete odrađivati do tjedan dana prije početka utrke.

Podržite udrugu Europa Donna Hrvatska. Prijavite se za utrku na dan eventa putem simbolične uplate – 50 kuna za dm žensku utrku (rekreativnu i natjecateljsku) i 25 kuna za babyonus utrku.

3, 2, 1 – kreni!

Posljednji tjedan prije početka utrke trebali biste trenirati opuštenije. Dva do tri dana uoči utrke možete samo lagano trčati, a nakon toga pustite some tijelu da prikuplja potrebnu energiju za taj veliki dan. Na jelovniku neka se vam nađu ugljikohidrati.

Na dan utrke pokušajte doručkovati manju porciju, a dva sata prije početka utrke nemojte ništa unositi u organizam, a osobito ne biste smjeli jesti hranu koja teško pada na želudac. Najbolje bi bilo da unaprijed napravite malo testiranje koji doručak vam najbolje odgovara. Neposredno prije početka utrke eventualno pojedite jednu bananu. Unos dovoljne količine tekućine se podrazumijeva.

Posljedni savjeti

Za vrijeme utrke pripazite na način disanja jer on mora biti uobičajen, prirodan. Većinu snage ćete uštedjeti ako budete trčali blago nagnutih leđa što će vam omogućiti da pravilno dišete. Možete se ugledati na malu djecu. Ramena i ruke moraju biti opušteni. Kod iskoraka pazite na to da petama presnažno ne udarate o tlo ili da ukupnu težinu tijela ne osovite na prednji dio stopala. Jako je važno da i vaša obuća nije nova jer i njoj treba određeno vrijeme da se prilagodi stopalu.

Kada trčimo u potpuno novim tenisicama, na cilj ćemo stići sa žuljevima. Ako uopće izdržimo do cilja. Ako i dalje ne znate na kojoj utrci sudjelovati, rekreativnoj ili profesionalnoj, ne brinite jer prijave traju do 10.6.2017. putem terminala u bilo kojoj dm prodavaonici tako da stignete provjeriti. Prva utrka je ona za najmlađe i onda starta u 18:30 sati, potom slijedi rekreativna utrka u  19:00 sati te u 19:30 sati profesionalna. Ruta za rekreativnu utrku duga je 3600 metara, za profesionalnu 7000 metara. I ne zaboravite, najvažnije je da se dobro zabavite. Neuvježbanim trkačicama preporuča se da se radije odluče za kraću distancu – sigurno ćete stići do cilja što vam samo može biti poticaj za daljnju trkaću karijeru. Ako ipak ostanete bez daha, nemojte se zabrinjavati zbog toga. Nastavite hodati dok ponovno ne skupite energiju i nastavite trčati do cilja.

Važno je znati!

Prijavite se na 6. dm žensku i/ili dm babybonus utrku. Uz sportske, očekuju vas i brojni drugi sadržaji za cijelu obitelj: dmBio kuhinja, promocije proizvoda i usluga dm-a i dm-ovih partnera, nagradne igre, kvizovi i druga iznenađenja. Događanje će se održati 10.6.2017. na zagrebačkom Jarunu. Sve sudionice i male sudionike očekuju atraktivne majice koje mogu preuzeti na akreditacijskom pultu prije utrke, a nakon utrke mogu preuzeti atraktivan poklon-paket. Početak programa i akreditacija predviđen je za 17 h. Od 21:00 sati uživajte u koncertu popularne grupe Positivo.

dm babybonus utrka – početak utrke: 18:30 sati; prijave su moguće putem terminala u dm prodavaonicama za 25 active beauty bodova, a sudjelovati mogu djeca do 6 godina starosti. Djeca sudjeluju na odgovornost odrasle osobe u pratnji.

dm rekreativna utrka – početak utrke: 19:00 sati; dužina staze: 3600 metara; prijave su moguće putem terminala u bilo kojoj dm prodavaonici za 50 active beauty bodova.

dm profesionalna utrka – početak utrke: 19:30 sati; dužina staze: 7000 metara; prijave su moguće putem terminala u bilo kojoj dm prodavaonici za 50 active beauty bodova. Najuspješnije trkačice očekuju i vrijedne nagrade dm-a i dm-ovih partnera.

Utrke u dm zemljama!

 

Bosna i Hercegovina

#zagrebmarathon #halfmarathon #runzagreb #svimsrcem

Ein Beitrag geteilt von Ivana Matić (@anavi221) am

Mađarska

Češka

Rumunjska

Slovenija

Slovačka

#tvrdak#race#ruzomberok#2015#pripravy

Ein Beitrag geteilt von Tvrdak (@tvrdakrace) am

Srbija

Bugarska

Makedonija

Prema gore
OKViše informacija