Active Beauty
Cool na bazenu: vodootporna šminka za sirene

Ovako se ništa neće izbrisati u vodi

Cool na bazenu: vodootporna šminka za sirene

Maskara koja je otporna čak i na skok na glavu, i tekući puder koji i nakon brisanja ručnikom ostaje tamo gdje treba biti: Vodootporna šminka je obvezna ljeti. Na što pritom pazimo.

Mnoge se žene najbolje osjećaju na godišnjem odmoru ili tijekom opuštenih dana kupanja jer je njihov ten sasvim prirodan. No, ako se netko ne želi odreći glamura ili želi nositi wet look u baru uz bazen, trebao bi koristiti vodootpornu šminku. Jer samo s njom maskara, crta na kapku i sjenilo i na kraju dana na plaži izgledaju kao na početku.
 
Ali za sve one koji posjećuju romantična događanja uz vodu, kojima oči suze zbog dosadnog peluda ili koji su tijekom vrućih dana jednostavno vani i znoje se, bit će vrlo prikladna šminka koja se ne razmazuje odmah po kontaktu s vlagom.
 

Zašto se vodootporna šminka ne razmazuje

Ako na ambalaži stoji „vodootporna“ ili „waterproof“, radi se o manje vlažnim proizvodima, ali zato s više voska. Da budemo precizni: do 60 posto više voska i samo jedna petina one vlage koja je sadržana u maskarama koje su topive u vodi. Pomoću ovog trika će se voda jednostavno maknuti sa šminkom koja otapa masti u obliku bisera.
 
A budući da kozmetička industrija slijedi trend prirodnih proizvoda, neki proizvodi sadrže čak silikonske spojeve koji se nalaze u kremenjašicama koje rastu na dnu mora.

Podloga za vodootporni look

Kao podloga je vrlo dobro prikladna kamuflažna šminka. Gusto pigmentirani tekući puder ne samo da posebno dobro drži, već i savršeno prekriva crvenila, prištiće ili pigmentne mrlje. Ako netko prednost daje prirodnijem looku, odabrat će tekući puder na mineralnoj bazi. Koža ga posebno dobro podnosi, a njegova moć prekrivanja može se jednostavno varirati.

Dugine boje za oči

Kod šminke za oči postoji najveći izbor vodootpornih proizvoda. Kremasta sjenila mogu se vrlo jednostavno nanijeti pomoću jagodica na prstima i prkose svakoj vodenoj bitci. A upravo na odmoru su prikladne crte na kapku u šarenim bojama za look dobrog raspoloženja. Vodootporne varijante postoje u obliku tuša za oči za točne linije ili kao olovka koja omogućuje nešto mekši finish.

Vodootporna maskara za savršene trepavice

Čak i ako ten ostane sasvim prirodan, maskara je uvijek u igri. Ona je i proizvod kod kojeg se najviše primjećuje ako nema oznake „vodootporna“. Razlika prema uobičajenim maskarama nije samo sastav, već i konzistencija koja se jače stvrdne prilikom sušenja.

Vodootporna maskara najbolje se nanosi u dva sloja kako bi se trepavice pojavile u zasićenoj crnoj boji. Budući da se vodootporna maskara ne može tako jednostavno ukloniti, ona bi se trebala koristiti samo za posebne prilike.

Jer i ako se koriste pravilni proizvodi za odstranjivanje šminke, uvijek smo sklone tome da s blazinicom nešto jače trljamo kožu. Tada se oči zacrvene, a trepavice mogu lako otpasti.

Pravilno uklanjanje šminke: Ovako se to radi!

Ono što volimo kod vodootporne šminke, može nam se obiti u glavu kod uklanjanja šminke. Jer ova se šminka ne može jednostavno odstraniti s vodom. Proizvodi koji otapaju masti najbolje se uklanjanju s losionom koji sadrže ulje ili pomoću micela. Oni će jednostavno razbiti vodootporne sastojke. I tada se ne mora trljati! A pomoću četkice za pranje uspjet će i čišćenje ostatka lica do dubine pora.

Uklonite vodootpornu šminku pomoću ulja

Odgovarajuća pomagala mogu se pronaći ne samo na kozmetičkoj polici, već i u kuhinjskom regalu. Na blazinicu jednostavno nanesite ulje poput maslinovog, suncokretovog ulja, ulja avokada ili kokosovog ulja i time nježno uklonite vodootpornu šminku.
 
Dodatna prednost ulja je da hrane i regeneriraju već i tijekom uklanjanja šminke. Kako se s kože ne bi uklonilo previše masnoće, ne bi se trebalo nanositi mnogo kuhinjskog ulja i nakon toga treba temeljito isprati kožu.

Naš savjet 

Više o savršenom ljetnom look-u pronađite na dm.hr