Menu

Kako zaštititi i njegovati svoje tetovaže

Svi ljubitelji tetovaža trebali bi paziti na dobru pripremu, početno i naknadno njegovanje

Home » Ljepota » Njega » Kako zaštititi i njegovati svoje tetovaže - 07.2019

Tetovaže mogu biti prava umjetnička djela. Tko se dovoljno rano počne brinuti o čuvanju, kasnije neće morati zatražiti popravke.

Tetovaže su danas način života mnogih ljudi. Oni su izraz osobnosti, sjećanja, statementa – i još mnogo toga. Ali bez obzira koji motiv krasi žensko ili muško tijelo: svi ljubitelji tetovaža trebali bi paziti na dobru pripremu, prvu njegu i naknadno njegovanje kože.

Priprema

Pravilna skrb trebala bi početi već prije tetoviranja. Jedan do dva sata prije termina trebate se tuširati mlakom vodom, kako biste temeljito očistili kožu i uklonili mrtve stanice kože. Nakon toga nemojte kožu mazati kremom. Brijanje izabranog područja kože treba obaviti umjetnik za tetoviranje. Ako je koža upravo nadražena ili oštećena opekotinama od sunca, najbolje je odgoditi sastanak.

Prva pomoć

Najvažnije mjere neposredno nakon slikanja preuzima umjetnik za tetoviranje. Uostalom, tetovaža je otvorena rana koju treba tretirati profesionalno. U većini slučajeva ona se prekrije folijom koja ostaje na koži preko noći. Tada se koža može oprati nježno s pH neutralnim sapunom i mlakom vodom. Nemojte upotrebljavati mirisne gelove za tuširanje ni snažno trljati kožu nego ju nježno tapkajte svježim ručnikom. Koža bi se trebala sušiti nekoliko minuta prije no što se nanese mast za tetovaže ili ljekovita mast. Ponovite dva do tri puta dnevno u sljedećim danima. Kupke, bazeni, dugi tuševi i Sunce su tabu u prvih nekoliko tjedana. Sport bi također trebao malo pričekati jer znojenje može utjecati na liječenje. I nikako nemojte grebati! Ako se formira korica, pričekajte dok se sama ne odlijepi.

Mjere očuvanja

Ako je krasta potpuno nestala i tetovaža je zacijelila, može se nanijeti normalni losion za tijelo. Tko redovito i tijekom ljeta nanosi kremu na svoju umjetnost na koži uz visoki faktor zaštite od Sunca, uživat će duže u njoj. Ako to učinite bez odgovarajuće njege, tetovaža može izblijediti brže. Ako se ljeti udobno smjestite u hladu umjesto pod plamtećim Suncem, nećete samo zaštititi svoju umjetnost, već i ostatak kože.

Prema gore
OKViše informacija