Menu

Ispravno korištenje proizvoda za samotamnjenje

Do preplanulog tena iz bočice u šest koraka.

Home » Ljepota » Ispravno korištenje proizvoda za samotamnjenje - 04.2017

Kada govorimo o samotamnjenju, onda nije dovoljno samo nanijeti kremu. Pokazat ćemo vam na što treba pripaziti kako bi vaša koža bila lijepo ujednačena i kako ne bi izgledala kao da je prekrivena mrljama.

1. Priprema

Kada govorimo o samotamnjenju, onda nije dovoljno samo nanijeti kremu. Pokazat ćemo vam na što treba pripaziti kako bi vaša koža bila lijepo ujednačena i kako ne bi izgledala kao da je prekrivena mrljama.

2. Dobra hidratacija

Dobro hidratizirana koža bolje upija boju od suhe kože. Dakle, prije nanošenja proizvoda za samotamnjenje, nanesite na tijelo hidratantni losion.

junge Frauen sonnen sich am Autodach3. Pogoditi pravi ten

Proizvodi za samotamnjenje najčešće su dostupni u laganim i intenzivnim tonovima. Proizvodi za svijetli tip kože sadrže nižu koncentraciju aktivne tvari za samotamnjenje u odnosu na proizvode namijenjene tamnijoj puti. Ako imate dvojbe oko toga koji ton odabrati, predlažemo da se odlučite za svjetliju varijantu i malo bolje utrljavate proizvod. Stvar je osobnog odabira hoćete li koristiti gel, losion, kremu, pjenu, maramice za samotamnjenje ili sprej. Za teško dostupna mjesta, poput leđa, jako su praktični sprejevi.

4. Početi na pravom mjestu

Za postizanje besprijekorne boje, teksturu je potrebno nanijeti na kožu što je moguće ujednačenije, a za to je potrebno neko vrijeme. Pri nanošenju proizvoda za samotamnjenje počinje se od nogu, i to se sredstvo nanosi kružnim pokretima. Ako se proizvod nanosi u ravnim potezima, brže nastaju vidljive crte. Pripazite na to da dobro sjenčate kremu uz rub kose, obrva, lica te na dekolteu jer će se u protivnome vidjeti razlike uza same rubove.

5. Napravite korekciju

Ako ipak napravite pogrešku, najbolje rješenje je kupka uslijed koje gornji sloj kože upija vodu pa će piling kojim se uklanjaju nepravilnosti, biti učinkovitiji.  Narančastu boju s jagodica prstiju možete dobro očistiti limunom. .

6. Produženo djelovanje tamne boje

Njega je ekstremno važna i u slučaju umjetne boje preplanule kože. Hidratantne kreme odgađaju proces odumiranja stanica gornjeg sloja kože pa ona tako postaje duže preplanula

Prema gore
OKViše informacija