Menu

Umjetnice u preobrazbi

Nova boja - novi look.

Home » Ljepota » Njega » Umjetnice u preobrazbi - 04.2018

Promjenom boje kose u čas ćete se pretvoriti u neku drugu ženu, i to kod kuće.

Iz tamne u svijetlu nijansu

U obrnutom smjeru ovakva promjena besprijekorno funkcionira, ali u ovom slučaju stvar je nešto kompliciranija. Ako smeđe pramenove želite obojiti u plave, morate cijelu kosu obojiti u plavo. U frizerskom salonu imate i dodatne tehnike kako to napraviti, na primjer miješanjem boje i šampona. Riječ je o metodi koja manje oštećuje kosu, a prikladna je u slučajevima kada s crne boje želimo prijeći na tamno smeđu.

Proizvodi za korištenje kod kuće poput sredstava za svijetljenje, uklanjanje boje kao i brojni drugi tonovi plave boje kose sve se više svrstavaju u skupinu omiljenih proizvoda. No i u ovom slučaju prethodno moramo dobro odvagnuti koji ton boje želimo. Što se boje puti tiče, toplije nijanse puti slažu se s toplijim bojama kose, a hladniji s hladnijima. Što je željeni ton sličniji prirodnoj boji kose to cijeli proces manje oštećuje kosu. Ako želite prijeći s crne na platinastu, onda računajte s time da ćete kosu dijelom i oštetiti. Stoga je nakon takvog tretmana nužna hranjiva njega koja uključuje svakodnevno korištenje kura za kosu.

Preporučujemo:

Platinum. SYOSS posvjetljivač profesionalne kvalitete daje kristalno plave rezultate te njeguje vašu kosu.

Korekcije. Uz PALETTE sprej protiv žutih tonova vaša kosa izgeldat će kao da je tek obojena.

Za njegu:

Profesionalni tretman. ikoo termalna maska za kosu održava zdravu strukturu kose, regenerira oštećeni korijen i vrhove.

Za obnovu. Balea serum za oštećnu kosu i ispucale vrhove. Serum se ne ispire.

Ako se ne možete odlučiti između dva tona ili jednostavno niste sigurni, odaberite radije svjetliji jer je puno lakše potamniti kosu u slučaju da se predomislite, nego li posvijetliti.

Iz svijetle u tamnu

Prvo morate odlučiti da plavu kosu želite obojiti u smeđu. Potom počinje potraga za odgovarajućim tonom boje nakon čega ćete vrlo brzo ustanoviti da smeđa ne mora nužno biti smeđa. Postavlja se pitanje za koji ton se odlučiti? Najbolje se ravnati prema boji vlastite puti. Kod toplijih tonova birajte toffee, mahagonij ili zlatno smeđu, a kod tamnih tonova zlatni i crveni odsjaj izbjegavajte jer su za vas tonovi tamne čokolade najbolji izbor. Slično je i s bojom očiju. Zelena i smeđa boja pristaju, na primjer, uz boje kose s crvenkastim odsjajem, kao što su, na primjer, boje kestena. Plave i sive oči dobro se slažu uz boju esporessa te uz hladne smeđe tonove.

Kada pronađete odgovarajuću nijansu, počinje proces bojenja. Budući da će doći do oštećenja strukture kose, boja možda neće posvuda biti jednaka ili će krajnji rezultat biti drukčiji od prikazanoga na pakiranju. U tom slučaju se možete obratiti stručnjaku ili radije probajte tehniku toniranja.

Preporučujemo:

Intenzivna njega i visoka zaštita. PALETTE boja za kosu s njegujućom kremom osigurava dugotrajan intenzitet boje.

Glossy blonds. L’Oreal Casting Créme Gloss boja za kosu za prirodan izgled plave kose.

Za njegu:

Kokosova voda. Balea šampon hidratizira, njeguje i daje sjaj vašoj kosi.

Svilenkasta mekoća. Langhaar Mädchen regenerator za kosu s kokosovim buriti uljem.

 Savjeti za bojanje kod kuće

PRIPREMA
Dan prije nanesite na kosu kuru jer će boja tako posvuda biti jednakog intenziteta.
ZAŠTITA
Prije bojenja nanesite kremu za lice ili vazelin uz rub kose kako biste poslije brzo mogli isprati tragove boje.
KORIŠTENJE ČETKICE
Nemojte zaboraviti navući rukavice! Boju umiješajte u zdjelici i nanesite je na kosu četkicom Tako ćete ukloniti sve vidljive pramenove.
PODJELA
Prvo obojite korijen, a potom nanesite boju po dužini kose. Najbolje je da kosu podijelite na pojedinačne pramenove.

 

Kako će najbolje uspjeti prijelaz sa tamne na svijetlu boju kose?
Prvo treba proći postupak blondiranja, osim ako se radi o kosi koja nije kemijski tretirana. No to se može napraviti i s bojom za kosu. U svakom slučaju mogućnosti su ograničene, nikada nećemo uspjeti tako dobro posvijetliti kosu kao što s tehnikom blondiranja. No ne moramo uvijek sve posvjetljivati. U trendu su tehnike balayage ili contouring koje daju svjetliji efekt oko lica. Osim toga, svjetliji detalji otvaraju lice i ono zrači.

Koliko nijansi kosa bude svjetlija nakon blondiranja?
Naravno, uvijek sve ovisi o ishodišnoj situaciji, ali moguće je postići do tri svjetlije nijanse. U protivnom ni ne bih preporučila ovu tehniku.

Postoji li neki trik kako to postići, a da ne oštećujemo kosu?
Postoje proizvodi koji se umiješaju u boju i koji štite strukturu vlasi tijekom bojenja.

Kako uspješno potamniti kosu?
Prethodnom pigmentacijom pri čemu je, naravno, nužno raditi s prirodnim pigmentima boje. No to bi trebao napraviti profesionalac jer u protivnome možete dobiti avanturističke boje – poput zelene.

Što se događa s kosom kada je bojite u plavo?
Nanošenjem boje mijenja se prirodni pigment, odnosno kosi se daje neki novi. Blondiranjem se mijenjaju i prirodni i umjetni pigmenti. Kosa se izbjeljuje, a da se pritom ne nanose novi pigmenti boje.

Kako njegovati kosu u tom slučaju?
Njega je jako važna! Obavezno je koristiti njegujuće šampone za obojenu kosu i intenzivne kure koje dubinski prodiru u strukturu i poboljšavaju je. Vanjski sloj kose se zatvara pa kosa dobiva savršen sjaj. Kure koje poboljšavaju strukturu kose najčešće djeluju pet minuta nakon čega ih je potrebno isprati. Ako ste u žurbi, tu su i odlični proizvodi za njegu koji se prskanjem nanose na kosu i nije ih potrebno ispirati.

Koje njegujuće sastojke koristiti nakon bojenja?
To ne možemo generalizirati. Općenito posežem za njegujućim linijama koje su razvijene upravo za obojenu kosu, no i u ovom segmentu postoje različite potrebe, od plave kose do kose crvenkastih tonova. Ovisno o željenoj boji, možete se i sa stručnjakom posavjetovati koje proizvode koristiti.

Koje proizvode za njegu koristiti nakon što kosu izbijelimo?
U pravilu vrijedi isto kao i kod bojenja kose – njega mora biti intenzivnija. Proizvodi za njegu s keratinom ili intenzivni proizvodi za oštećenu kosu mogu značajno pridonijeti njezinu jačanju.

Prema gore
OKViše informacija