Menu

Trendovska boja: razlozi zašto su nam sada potrebne dekoracije za stan u plavoj boji

Stručnjaci za uređenje unutrašnjosti plavu su boju „Lost at Sea“ proglasili bojom 2020.

Home » Život » Trendovska boja: razlozi zašto su nam sada potrebne dekoracije za stan u plavoj boji - 01.2020

O moru uvijek smijemo maštati – pogotovo kada je u trendu. Stručnjaci za uređenje unutrašnjosti plavu su boju „Lost at Sea“ proglasili bojom 2020. godine – a mi ćemo objasniti što to znači za odabir dekoracija u stambenim prostorima.

Iako je vani hladno i ružno vrijeme: Uvijek smijemo maštati o moru. U ovoj sezoni to je vrlo lako jer bojom 2020. godine stručnjaci za uređenje unutrašnjosti su proglasili „Lost at Sea“. Svejedno iz kojeg kuta i u koje doba gledate prema moru, uvijek će se doimati drugačijim. U skladu s tim trend boja ukazuje na brojne nijanse koje sežu od jasne plave boje preko sive sve do zelene i tirkizne boje. Tim lakše će se i za najrazličitije stambene prostorije pronaći odgovarajući ton.

Budući da je plavoj boji prema psihologiji boja pripisano umirujuće djelovanje, nježna varijanta je idealna za one prostorije u kojima tražite opuštanje, primjerice u spavaćim sobama i dnevnim boravcima. Intenzivnija plava boja odlično harmonira s drvom i prirodnim materijalima, a otmjenu nijansu će joj dodijeliti kombiniranje sa svijetlim ukrasima poput naslonjača ili tepiha. Ako ton naginje prema dubokoj morskozelenoj boji, topli se kontrasti mogu stvoriti bakrom koji će se pobrinuti da prostorija ne djeluje previše hladna.

Munjevita plava

Kako bi nova trendovska boja što dulje sijala, namještaj, podovi i dekoracije za stan će dobiti dodatnu dozu njege.

  • Nježno. Ako drveni pod za vrijeme blagdana pretrpi nekoliko mrlja od šampanjca, isti se mogu ukloniti sredstvom za čišćenje parketa marke Bona.
  • Zaštitno. Sredstvo za njegu namještaja od svih vrsta drveta marke Opti čisti i njeguje pčelinjim voskom i pritom donosi lijepi sjaj bez sljepljivanja pora.
  • Svestrano. Prikladan u jednakoj mjeri za drvene, plastične i staklene površine je sprej za njegu namještaja marke Denkmit. Njime će površine duže biti bez prašine.
  • Temeljito. Pjena za tapecirani namještaj tuba marke emsal uklanja duboko okorjelu prljavštinu iz kauča ili kućnih tekstila i vlakna održava mekanima.
Prema gore
OKViše informacija