Menu

Trend u svijetu noktiju: Točkice i crte sasvim jednostavno

Svaki je nokat umjetničko djelo.

Home » Ljepota » Trend u svijetu noktiju: Točkice i crte sasvim jednostavno - 05.2019

Ove će godine i dlanovi zaroniti u trendi boje. Uz nekoliko točkica i crta svaki će nokat postati malo umjetničko djelo.

Look 1: Točkice

Eine Hand die in einen rosa Farbtopf liegt.Umjeren izgled koji ipak naglašava nokte.

Ovako to ide:

Prvo nanesite podlogu. Ako su nokti mekši, preporučuje se učvršćivač za nokte. Potom nanesite dva sloja roza laka, primjerice Astor Perfect Stay Gel Shine (br. 005 Light Pink Manicure) lak za nokte. Kada se sve dobro osuši, slijede točkice. To možete postići običnim lakom sa šljokicama ili s.he stylezone Nail Art Liner olovkom. Preko toga nanesite top coat nadlak kako bi look bio dugotrajniji.

 

 

Look 2: Crte

Eine Hand die in einen grauen Farbtopf liegt.

Francuska se manikura sada shvaća potpuno drugačije i podrazumijeva jednu boju. Look je za svakodnevnicu, ali ipak može postići wow učinak.

Ovako to ide:

I ovdje je prvobitno potrebno nanijeti podlogu, potom sloj Manhattan Last & Shine (br. 915 give it some welly) laka za nokte i onda sloj trend IT UP Ultra Matte Top Coat nadlaka. Vrhovi se noktiju sada neće oblikovati svjetlijom nijansom, kako je to uobičajeno, već samo sjajnim top coatom.

 

 

Lakirajte nokte kao stručnjak

#1 – Base-Coat:

Kako nokat ne bi počeo mijenjati boju, potrebno je nanijeti sloj podlaka koji odgovara potrebama nokta – primjerice učvršćivač za nokte, lak za posvjetljivanje ili popunjavanje neravnina.

#2 – Nanijeti tanak sloj:

Deblji se slojevi boje sporije suše, stoga nanesite tanje slojeve koji također jednako dobro prekrivaju površinu, a brže se suše. Između slojeva napravite stanku od dvije minute kako bi se slojevi osušili.

#3 – Ne sve odjednom:

Jedan potez četkicom obično nije dovoljan da ravnomjerno prekrije cijeli nokat. Preporučuje se više poteza s manje boje.

#4 – Izbjegavati mjehuriće:

Nakon lakiranja pričekajte sat vremena prije tuširanja. Para može dovesti do stvaranja mjehurića u laku.

#5 – Timing:

Ako lakirate nokte neposredno prije spavanja, otisci su nešto što se ne može izbjeći. Stoga s tim započnite ranije. No ako ipak morate, onda nakon lakiranja stavite dlanove pod hladnu vodu. Oprez: Nemojte da voda izravno teče po noktima jer bi se lak mogao razmazati.

#6 – Završnica:

Top coat posebno je važan jer će lak biti dugotrajniji i omogućiti da nokti budu sjajniji ili mat – sve u zavisnosti od želje.

#7 – Kraj:

Njega: Iako je nokat pod lakom, i dalje upija hranjive tvari. Stoga na kraju nanesite ulje za njegu noktiju. Ako imate suhe dlanove, obvezno se koristite kremom za ruke.

Prema gore
OKViše informacija