Menu

Tekući ruž za usne: kao podmazano

Tekući ruževi za usne spajaju najbolje iz ruža i sjajila za usne.

Home » Ljepota » Tekući ruž za usne: kao podmazano - 03.2017

Združuju ono najbolje od dvaju svjetova: visoku moć prekrivanja koja odlikuje ruževe za usne i sjajnu konzistenciju sjajila za usne. Bez tekućeg ruža za usne ove sezone nećete moći.

Tekući ruževi za usne predvodnici su ove sezone, što ih na policama s make-up proizvodima čini ozbiljnom konkurencijom dobrim starim ruževima za usne. Navodno da prednjače kao najukucavaniji pojmovi iz područja ljepote u tražilici google. No što se to doista krije u tim predvodnicima trenda ljepote koji nam i ovaj put stiže iz SAD-a? Mogli bismo reći da su tekući ruževi za usne nešto između ruža i sjajila za usne pri čemu spajaju dobre karakteristike i jednog i drugog proizvoda. Oni su i savršeni kreatori efekta napućenih usana, a katkada se skrivaju iza pseudonima kao što su: lip cream ili lip lacquer. No ovdje vas moramo upozoriti da pripazite na to da ne pomiješate pojmove.

Moglo bi vas zanimati

Make-up za oči 

Konkretnije, tekući ruževi za usne donose kombinaciju konzistencije sjajila za usne s visokom moći prekrivanja kakvom raspolažu ruževi za usne. Za razliku od uobičajenog sjajila za usne, tekući ruževi imaju znatno više pigmenata boje i općenito u većoj mjeri ujednačavaju i osvježavaju. Nanose se poput normalnog sjajila za usne pri čemu imaju manju, ali značajniju prednost – postojani su u značajnoj mjeri.  Unatoč tekućoj konzistenciji mnogi tekući ruževi za usne ostavljaju mat trag. Pri nanošenju ostavljaju tekući sloj koji u procesu sušenja poprima nježnu, mat boju koja je nerijetko postojana satima.  Kao što svi znamo, mat usne su nemilosrdne. Zato je prije nanošenja make-up proizvoda nužno prethodno dobro hidratizirati usne kako poslije ne bi bile suhe, odnosno kako se ne bi stvarali sojevi ispucale kože.

Savjet: kod nanošenja posebno postojane boje, blazinicu natopljenu micelarnom vodicom pritisnite na usne i tako držite 10 sekundi ili, pak, koristite uljem natopljene maramice za skidanje make-upa.

Kako tekući ruževi za usne najbolje prianjaju i kako ih na najbolji način odstraniti?

Ne znamo svi kako se nanose tekući ruževi za usne. Stoga ćemo vam pokazati nekoliko savjeta kako na najbolji način utjecati na postojanost ruževa za sune te kako ih odstraniti.

junge Frau mit roten Lippen1. Prije nanošenja napravite piling usana ili ih barem obilno hidratizirajte. Piling možete napraviti i večer prije nanošenja ruža.

2. Olovka za usne je neophodna jer pomaže u besprijekornom ocrtavanju usana. Osim toga, kada nanesemo olovku za usne, ruž neće tako lako prijeći preko ruba. Aplikatori za nanošenje tekućeg ruža za usne nažalost nisu zamišljeni za precizno nanošenje.

3. Pri nanošenju probajte rastegnuti usne kako se na rubovima ne bi tvorile rupe.

4. Tekući ruževi za usne imaju bogatu pigmentaciju. Zato je sasvim dovoljno nanijeti jedan sloj boje. Prvo boju nanesite na donju usnu, a zatim pritisnite usne, a rupice koje se stvore na gornjoj usni dodatno ispunite bojom.  

5. Tek pri skidanju šminke uočit ćete koliko čvrsto tekstura prianja uza usne. Zato imate dvije mogućnosti kako odstraniti ruž: blazinicom natopljenom micelarnom otopinom koju je potrebno pritisnuti na površinu usana i držati tako 10-ak sekundi pa potom odstraniti boju ili možete koristiti nauljene maramice za odstranjivanje make-upa. Ni u kojem slučaju ne biste smjeli presnažno trljati usne jer tako nepotrebno oštećujete njihovu osjetljivu kožu.

Prema gore
OKViše informacija