Menu

Šminka za tulume: ovako će izdržati do jutra

Izblijedjeli ruž za usne i razmazana maskara nepoželjni su gosti na svakoj zabavi.

Home » Ljepota » Make-Up » Šminka za tulume: ovako će izdržati do jutra - 12.2019

Silvestrovo, svečani balovi, karnevalske zabave: Zimi dani postaju kraći, a noći tulumarenja sve duže. Dovoljno se prije naspavati, napuniti se svježim zrakom i piti puno vode pomaže da ostanemo fit do sitnih jutarnjih sati. Pravilna tehnika šminkanja osigurat će šminka za tulum ostane postojana.

Kako bi šminka izdržala i u kasnim satima, prethodno je potrebna temeljita njega. Tu spadaju piling, tonik za lice, hidratantna krema i primer koji će zagladiti lice i bolje učvrstiti puder. Osobe koje naginju suhoći lica će zatim nanijeti tekuću podlogu, dok su za masnu i mješovitu kožu prikladnije formule koje ne sadrže ulje i puder u kamenu. Za kraj upotrijebite sprej za fiksiranje kako bi sve ostalo na svom mjestu.

U jednoj noći tulumarenja kao od šale se skupi nekoliko tisuća treptaja oka. Pomoću baze za sjenilo boja na očima će i to preživjeti bez posljedica. Primer će trepavicama dati na volumenu i intenzitetu čak i ako se nanese samo jedan sloj. Na taj se način sprječava nastanak slijepljenih trepavica i grudica. Tko se odluči i za vodootpornu maskaru i olovku, ne ostavlja nikakvu šansu izgledu pande s razmazanim očima.

U uzbudljivim noćima usta su poprilično zauzeta, bilo pri jelu, ispijanju pića, čavrljanju, smijanju ili ljubljenju. Obrubljivanje usana dugotrajnom olovkom za usne i ruž za usne postojan i kod poljubaca spriječit će da se ruž za usne ne bi zagubio na čašama, ovratnicima ili vlastitim zubima. Posebno ravnomjeran rezultat dobit ćete ako usne prethodno nježno istrljate i potom nanesete balzam za mekan izgled.

Ponekad šminka svejedno ne izdrži onoliko dugo koliko volja za tulumarenjem. Ali čak i kada se nakon nekoliko suza radosnica ili plesnih pokreta od kojih ćete se dobro uznojiti šminka počinje razlijevati poput suvremenog umjetničkog djela, ipak se uz sljedećih pet savjeta još ponešto može spasiti:

  1. Upomoć, fasada se urušava!

Kod šminke koja je puna mrlja ili se počela grudati tu hidratantni sprej čini čuda. Dat će potrebnu svježinu i osigurat će da se pri popravljanju nova boja neprimjetno stopi sa starom. Čak i korektor za oči koji se nataložio u borama se na ovaj način može ukloniti bez problema.

  1. Sjajne perspektive

Lijepi sjaj djeluje zavodljivo, ali kada po T zoni prevladava masni sjaj, potrebno je nešto poduzeti. Dodatno nanošenje pudera može pomoći, ali će najkasnije nakon trinaestog puta neizbježno dovesti do izgleda kao da nosite masku. Bolja alternativa: papirići za matiranje koji će jednostavno upiti višak sjaja.

  1. Samo trenutak, molim!

Razmazana maskara i mrvice od sjenila mogu se ukloniti pomoću štapića za uši s malo kreme za lice ili podloge za lice. Tako se odmah može i obnoviti puder na zahvaćenim mjestima. Dodatno mazanje trepavica maskarom bolje je izbjeći, osim ako imate primer pri ruci, inače je sljepljivanje neizbježno.

  1. Tko rano rani, sjaj ugrabi

Ruž za usne u jarkoj boji privlači svakako pažnju, ali ga treba znati točno nanijeti, odn. popraviti. Kada u odmaklim satima nedostaje smirena ruka za nanošenje ruža, sjajilo za usne će biti praktična alternativa za tulume. Može se nanijeti u bilo koje doba i svugdje, a pritom se ne dolazi u opasnost da se zadrži u sitnim borama oko usana.

  1. Instantno osvježenje

Kako bi pogled i nakon mnogo sati izgledao budan, nanesite malo highlightera na unutarnji kut oka i ispod obrva. Kremasto rumenilo (ili ruž za usne) će stvoriti rumene obraze. K tome od pomoći može biti i pravi odabir parfema. Fine citrusne note i zeleni čaj raspršit će miris svježine i suprotstavljaju se pospanosti koja se pomalo javlja.

Prema gore
OKViše informacija