Menu

Šareni slatki krumpirići

Šareno i ukusno.

Home » Ljepota » Šareni slatki krumpirići - 12.2016

Šareni krumpiri

genuss-essen-29-ab_2016-10
  • sol
  • 3 slatka krumpira
  • 1 crvena i 1 žuta paprika
  • nekoliko listova crvenog kupusa
  • 1 avokado
  • 1 čili papričica
  • ½ svežnja korijandra
  • 240 g crnog graha iz limenke
  • 50 g kukuruza iz limenke
  • 300 g kiselog vrhnja
  • papar
  • sok pola limete
  • 2 jušne žlice crnog sezama

Priprema

1. blago zasoliti vodu pa prokuhati. Prepoloviti slatki krumpir i kuhati oko 20 minuta. Pećnicu prethodno zagrijati na 180 °C pomoću funkcije prisilnog kruženja zraka (200 °C donje/gornje zagrijavanje).
2. izvaditi krumpir iz vode te peći u pećnici na srednjoj rešetci 10 minuta.
3. za to vrijeme prepoloviti žutu i crvenu papriku, odstraniti koštice te je narezati na kockice debljine  0,5 cm.  Očistiti crveni kupus te ga narezati na sitne trakice. Prepoloviti avokado, očistiti od sjemenki i narezati srčiku na 0,5 cm velike komade. Narezati čili papričicu na tanke kolutiće. Sitno nasjeći listiće korijandra. Ocijediti grah i kukuruz.
4. pećnicu prilagoditi na zagrijavanje na 250 °C pa grilati oko 10 minuta, kontrolirajući pritom svako malo kako ništa ne bi zagorjelo. Pustiti da se malo ohladi pa narezati na dvije trećine.
5. krumpir puniti kiselim vrhnjem te poslužiti s crnim grahom, kukuruzom, komadima avokada, paprike i crvenim kupusom. Zasoliti i popapriti, pokapati sokom limete i poslužiti sa sjeckanim korijandrom i crnim sezamom.

Savjet: slatki krumpir ne sadrži gluten i veganski je proizvod te se smatra pravom vitaminskom bombom.

Prema gore
OKViše informacija