Active Beauty
Tjestenina s pupoljcima maslačka

Cvjeće na livadi, pa u vašim špagetima.

Tjestenina s pupoljcima maslačka

Ovaj savršeni okus nikad nećete zaboraviti .

Sastojci za 4 osobe:
Spaghetti-Nudeln mit Löwenzahnknospen

  • 400 – 500 g špageta
  • malo maslinova ulja
  • 100 pupoljaka maslačka
  • 250 ml Schlagobers
  • sol
  • papar
  • parmezan prema želji

Priprema:

  1. skuhati špagete al dente, potom ih ocijediti i ostaviti u cjediljci sa strane.
  2. u još vrućoj posudi u kojoj su se kuhale špagete, ugrijati malo maslinovog ulja pa oko 5 minuta peći pupoljke, potom preliti vrhnjem za kuhanje i promiješati. Po želji začiniti paprom i solju.
  3. dodati špagete, promiješati i poslužiti s parmezanom.

Savjet: mladi listovi maslačka imaju okus prikladan za spravljanje salata, pupoljak se može peći ili začiniti octom. Neopran cvijet možete i zamrznuti.