Cvjeće na livadi, pa u vašim špagetima.
Tjestenina s pupoljcima maslačka
Ovaj savršeni okus nikad nećete zaboraviti .
Sastojci za 4 osobe:
- 400 – 500 g špageta
- malo maslinova ulja
- 100 pupoljaka maslačka
- 250 ml Schlagobers
- sol
- papar
- parmezan prema želji
Priprema:
- skuhati špagete al dente, potom ih ocijediti i ostaviti u cjediljci sa strane.
- u još vrućoj posudi u kojoj su se kuhale špagete, ugrijati malo maslinovog ulja pa oko 5 minuta peći pupoljke, potom preliti vrhnjem za kuhanje i promiješati. Po želji začiniti paprom i solju.
- dodati špagete, promiješati i poslužiti s parmezanom.
Savjet: mladi listovi maslačka imaju okus prikladan za spravljanje salata, pupoljak se može peći ili začiniti octom. Neopran cvijet možete i zamrznuti.