Menu

Recept za zeleni gazpacho

Tanjur prepun zelenila.

Home » Ljepota » Recept za zeleni gazpacho - 04.2017

Prava umjetnost povrća u kojem prevladavaju rajčice, mladi luk i krastavac, a med i korijander daju egzotičnu notu.

Sastojci za 4 osobe
Gazpacho

  • 1 veliki krastavac za salatu
  • 6 žutih rajčica srednje veličine
  • 2 mlada luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 šaka korijandera
  • 60 ml octa
  • 60 ml maslinova ulja + malo za posipanje
  • 80 g sjemenki suncokreta
  • 1/2 zelene čili papričice
  • morska sol
  • frisch geriebener
  • svježe mljeveni crni papar
  • 1 čajna žlica meda ili šećera (prema želji)

Priprema

  1. Krastavac narežite na komade, a 1 šaku ostavite za strane za ukrašavanje. Rajčicu narežite na četvrtine, očistite mladi luk i ogulite češnjak.
  2. Krastavac, rajčicu, mladi luk, češnjak, korijandar, ocat, ulje, sjemenke suncokreta i čili miješajte u električnoj miješalici dok se smjesa ne pretvori u glatki pire. Posolite i popaprite. Prema želji dodajte med ili šećer i pustite da odstoji najmanje 30 minuta u hladnjaku.
  3. Juhu ukrasite komadima krastavaca i pokapajte se nekoliko kapi maslinova ulja te tako poslužite.

Preporuka: umjesto žute rajčice možete iskoristiti crvenu, no imajte na umu da će vam juha zbog toga biti nešto manje zelena. Za pripremu varijante za vegane izostavite med.

 

Prema gore
OKViše informacija