Active Beauty
Svinjski filet na roštilju punjen marelicama u košuljici od slanine

Voćno iznenađenje.

Svinjski filet na roštilju punjen marelicama u košuljici od slanine

Svinjski filet na roštilju punjen marelicama u košuljici od slanine iznenadit će svako nepce.

Vrijeme za pripremu: 15 min + 45 min potrebnih za pečenje roštilja

Sastojci za 4 osobe:

  • 600 g svinjskog fileta
  • mljeveni sol i papar
  • 75 g sušenih, otkoštičenih marelica
  • 4 grančice timijana
  • 1 jušne žlice voćnog namaza od marelica
  • 4 čajne žlice namaza od leće i đumbira
  • 200 g oko 200 g tankih listića slanine
  • 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema:

  1. zagrijati roštilj na 180 °C. Oprati meso u hladnoj vodi te osušiti kuhinjskim ručnikom. Odstraniti masnoću i žile. Filet prorežite po dužini na dva mjesta pa presavijte, a potom prorežite nožem na još dva ili tri mjesta, no pazite da komade ne odrežete sasvim. Začinite solju i paprom s unutarnje i vanjske strane.
  2. sitno narežite marelice. Operite timijan i prosušite. Sastružite listiće timijana pa pomiješajte s marelicama i voćnim namazom. Unutarnju stranu prerezanog svinjskog fileta namažite namazom od leće i đumbira, a potom preko sloja namaza poredajte punjenje od marelica.
  3. filet potom zamotati u listiće slanine u čvrste rolice te blago pritisnuti.
  4. mesne rolice premazati maslinovim uljem pa staviti na direktnu vatru i peći 8 minuta, a potom pomaknuti sa strane te poklopljeno peći još oko 35 minuta, pazeći pritom cijelo vrijeme da ne zagori. Pečenje prije rezanja ostaviti nekoliko minuta da odstoji.