Active Beauty
Svinjski filet na roštilju punjen marelicama u košuljici od slanine
vrijeme čitanja: min
Voćno iznenađenje.

Svinjski filet na roštilju punjen marelicama u košuljici od slanine

Svinjski filet na roštilju punjen marelicama u košuljici od slanine iznenadit će svako nepce.

Vrijeme za pripremu: 15 min + 45 min potrebnih za pečenje roštilja

Sastojci za 4 osobe:

  • 600 g svinjskog fileta
  • mljeveni sol i papar
  • 75 g sušenih, otkoštičenih marelica
  • 4 grančice timijana
  • 1 jušne žlice voćnog namaza od marelica
  • 4 čajne žlice namaza od leće i đumbira
  • 200 g oko 200 g tankih listića slanine
  • 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema:

  1. zagrijati roštilj na 180 °C. Oprati meso u hladnoj vodi te osušiti kuhinjskim ručnikom. Odstraniti masnoću i žile. Filet prorežite po dužini na dva mjesta pa presavijte, a potom prorežite nožem na još dva ili tri mjesta, no pazite da komade ne odrežete sasvim. Začinite solju i paprom s unutarnje i vanjske strane.
  2. sitno narežite marelice. Operite timijan i prosušite. Sastružite listiće timijana pa pomiješajte s marelicama i voćnim namazom. Unutarnju stranu prerezanog svinjskog fileta namažite namazom od leće i đumbira, a potom preko sloja namaza poredajte punjenje od marelica.
  3. filet potom zamotati u listiće slanine u čvrste rolice te blago pritisnuti.
  4. mesne rolice premazati maslinovim uljem pa staviti na direktnu vatru i peći 8 minuta, a potom pomaknuti sa strane te poklopljeno peći još oko 35 minuta, pazeći pritom cijelo vrijeme da ne zagori. Pečenje prije rezanja ostaviti nekoliko minuta da odstoji.
Nažalost, nismo pronašli rezultate za vašu pretragu. Pokušajte s drugim pojmovima za pretraživanje.