Menu

Ražnjići od tofua

Klasično, ali ukusno.

Home » Užitak » Ražnjići od tofua - 06.2017

Omiljeni ražnjići na vegetarijanski način.

Vrijeme pripreme: 20 min, nekoliko sati za mariniranje

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g tofua Natur
  • 200 g kreme od kikirikija
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 4 jušnih žlica suncokretova ulja
  • 8 jušnih žlica umaka od soje
  • 1 čajnih žlica curryja
  • 2 čajne žlice paprike u prahu
  • 1 čajna žlica soli

Prioprema:

  1. u zdjeli pomiješati 6 jušnih žlica umaka od soje sa suncokretovim uljem i začinima. Narezati tofu na trake ravnomjerne veličine pa staviti u marinadu te tako držati nekoliko sati.
  2. potom u lonac dodati kokosovo mlijeko, kremu od kikirikija i 2 jušne žlice sojinog umaka pa zagrijati i pomiješati. Izvaditi tofu iz marinade i nabosti na štapiće za roštilj.
  3. dobro nauljiti rešetku roštilja pa nekoliko minuta peći ražnjiće dok ne budu pečeni sa svih strana. Ražnjići dobro prijaju uz rižu i povrće s roštilja.

Preporuka: Različite varijante dmBio tofua pobrinut će se za raznolike okuse na vašem tanjuru. U umaku od soje nemojte marinirati samo tofu, nego i povrće i tako ćete postići posebnu harmoniju okusa.

 

Prema gore
OKViše informacija