Menu

Slatki recepti za Majčin dan

Sretan Majčin dan!

Home » Užitak » Hrana i recepti » Slatki recepti za Majčin dan - 04.2018

Svatko može kupiti cvijeće. Ove godine za Majčin dan pripremite slatke poslastice koje se jednostavno pripremaju i moraju uspjeti!

Obilježavanje Majčinog dana u cijelom svijetu

Doručak u krevetu, cvijeće i dar od srca – najmanji će još otpjevati i neku prigodnu pjesmu kojom će zahvaliti mami. Ovako se Majčin dan obilježava ne samo kod nas, nego i u drugim europskim zemljama, samo na različite datume.

Majčin dan

Premda se nerijetko tako pogrešno misli, ali Majčin dan nisu izmislili cvjećari. Anna Jarvis ga je osnovala u SAD-u jer je na dan smrti svoje majke željela istaknuti važnost majčine uloge te je svim majkama nakon crkvenog obreda podijelila bijele i crvene karanfile. Ta tradicija se održala pa je cvijeće, uz čokoladu, omiljeni dar majkama za njihov dan.

Nedjelja u svibnju

Dok se u Italiji, Slovačkoj, Austriji ili Hrvatskoj oslanjamo na američku tradiciju pa se Majčin dan obilježavamo drugu nedjelju u svibnju, u Mađarskoj ili Španjolskoj se ovaj dan obilježava prve nedjelje u svibnju. U Srbiji, Bosni, Bugarskoj ili Rumunjskoj Majčin se dan obilježava na osobito lijep način – datum obilježavanja je 8. ožujka, na Međunarodni dan žena kada se slave sve žene, bez obzira na to imaju li djecu ili ne.

Savršeni recepti za Majčin dan!

Prema gore
OKViše informacija